• Haberler
  • Aktüel
  • Öğretmenevleri çok ucuz: Peki günlük ücreti ne olmalı?

Öğretmenevleri çok ucuz: Peki günlük ücreti ne olmalı?

Kamuya ait sosyal tesislerinin ücretlerinin çok ucuz olduğu bilinen bir gerçek. Aynı gelire sahip kamuda çalışmayanlar pahalı konaklar iken kamu da çalışanların ucuza konakladığını biliyoruz. Bu hakkaniyete uygun mu? Mesela öğretmenevleri...

Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde; kamu kurumlarında taşınmaz edinilmesi, kiralanması ve kullanılmasına ilişkin tedbiler ve uyulması gereken esaslar açıklandı.

Bu Genelgeye göre lojman kiraları ve sosyal tesis ücretleri rayiç bedeller dikkate alınarak yeniden belirlenecek.

Kamu kurumlarındaki sosyal tesislere bakıldığında; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı, İstanbul Fatih'te Sultanahmet'in alt tarafında, deniz sahilinde yer alan, Cankurtaran Öğretmenevinde gecelik konaklama bedeli; öğretmenin  550 TL, kamu çalışanlarının 750 TL, diğer vatandaşların ise 900 TL. Bu fiyata sabah kahvaltısı dahil.

Cankurtan Öğretmenevi ile aynı bölgede olan otellere ilişkin internette araştırma yapıldığında; en uygun otelin günlük ücretinin 1350 TL olduğu, Cankurtaran Öğretmevi ile aynı özelliklere sahip otellere bakıldığında; aynı bölgede otellerin günlük ücretinin 2000 TL'den başladığını, yabancı turist olduğu takdirde minimum 3 bin 500 TL olduğu görülmekte.

Sultanahmet bölgesinde turizm faaliyetinde bulunan Recep İncecik, bölgede en kötü yerin 1500 TL'den başladığını, kendi otellerini 100 avrodan günlüğe kiraladıklarını, Cankurtaran öğretmenevinin de en az 1500 TL olması gerektiğini ifade etti. 

Bütçeye yük olmamak adına; Cankurtaran Öğretmenevinde kademeli fiyat uygulaması yapılarak, öğretmenlere en az 1000 TL, kamu çalışanlarına 1250TL, diğer vatandaşlara da 1500 TL fiyat uygulamasının yapılması gerekli.

 

 

Bakmadan Geçme