• Haberler
  • Memur
  • Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde denge değişti

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde denge değişti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart yerel seçimlerinde rekor oy oranıyla tekrar seçilen Mansur Yavaş'ın başkanlığında yeni dönemde ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart yerel seçimlerinde rekor oy oranıyla tekrar seçilen Mansur Yavaş'ın başkanlığında yeni dönemde ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yavaş, meclis üyelerine, geçmiş dönemde yaşanan olumsuzluklara atıfta bulunarak birlik mesajı verdi ve hizmete odaklanma çağrısı yaptı. Belediye meclis üye dağılımı da netleşti.

2019 yerel seçimlerinden sonra 147 üyeli Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti'nin 88, CHP'nin 27, MHP'nin 19, İYİ Parti'nin 11 üyesi bulunuyordu. Bugünkü toplantıyla açığa çıkan sonuçlara göre, CHP yüzde 49,42 ile çoğunluğu elde etti. Yeni tablo şöyle:

CHP + Başkan - 90

AK Parti - 45

MHP - 10

BBP - 1

YRP - 1

Bağımsız - 1

Toplam – 148

Mansur Yavaş, açılış konuşmasında geçmiş dönemde yaşanan tartışmalara ve karalama kampanyalarına dikkat çekti. Herkesin kentin seçilmiş başkanına saygı göstermesi gerektiğini belirtti ve birlik mesajı verdi. Yavaş, 25 ilçe belediye başkanını iş birliği yapmaya davet ederek, farklı siyasi görüşlere rağmen kentin ve ülkenin hizmetine odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Yavaş, gelecek dönemde hizmet odaklı bir yönetim anlayışı benimseneceğini ve partiler arası uyumun sağlanacağını sözlerine ekledi. Görevlerini halka karşı bir sorumluluk olarak gördüklerini ve herkese eşit mesafede duracaklarını ifade etti.

Bakmadan Geçme