• Haberler
  • Ekonomi
  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yaz sonrası halk enflasyonun düştüğünü hissedecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yaz sonrası halk enflasyonun düştüğünü hissedecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Kanal 7 TV'de yayınlanan Başkent Kulisi'nde Mehmet Acet'e  gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, enflasyonla mücadeleye ilişkin yapılan çalışmalarda, 3 yıllık perspektifle hazırlanan Orta Vadeli Program'ın (OVP) kararlı şekilde uygulandığını ve sonuçlarının görüldüğünü dile getirdi.

Yaz aylarında enflasyonda ivme kaybı yaşanacağını belirten ve yıllık bazda rakamların zirve yapacağı ay, Mayıs enflasyonu olduğunu söyleyen  Yılmaz, sonraki dört ayda hızlı bir düşüşün olacağını ve 20 puanlık bir düşüş beklendiğini ifade etti.

Cevdet Yılmaz, aylık bazda ciddi düşüşler görüleceğini, enflasyonun gelecek yıl daha da düşeceğini, 2026 yılında ise tek haneye ulaşılacağını belirtti.

Cevdet Yılmaz, yaz döneminden sonra halkın ekonomik istikrarı hissedeceğini, otomotivde, bir takım alanlarda görmeye başladıklarını,  ama gıda ve hizmetlerde katılık olduğunu, onu kırmaya çalıştıklarını ifade etti. Bunun yanında bunlarla birlikte halkın hayatında daha fark edilir hale geleceğini,  enflasyonun artış hızında çok ciddi bir yavaşlama olacağını söyledi.

Yılmaz,  yabancı yatırımlar Türkiye'ye gelmeye başladığını, özellikle portföy yatırımlarında ciddi bir artış olduğunu, doğrudan sermayede de önemli gelişmelerin olduğunu ifade etti.

Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin, seçim süreçlerinin bitmesiyle siyasi güven ortamını, istikrarı, öngörülebilirliği sağladığına işaret ederek, Orta Vadeli Program ve diğer dokümanlarla da politika belirsizliklerini giderdiklerini söyledi.

Yılmaz, tüketimi dengeleyip, tasarrufları artırıp, bunu üretken alanlara kanalize etmeye çalıştıklarını, bu çerçevede reel sektörün yüksek faiz oratmından gelecek süreçte olumsuz etkilenmemesine çalışıldığını ifade etti..

 

 

Bakmadan Geçme