Diyanet'ten Audi A8 savunması: İhtiyaç

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Ali Erbaş'ın kullandığı araçlarla ilgili basında çıkan haberlere açıklık getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Ali Erbaş'ın kullandığı araçlarla ilgili basında çıkan haberlere açıklık getirdi. Başkanlık, 2010 model aracın sıklıkla arızalandığını ve yerine TOGG marka aracın kullanıldığını belirtti. Ayrıca, haberlere konu olan aracın, başkanlığın yoğun şehir dışı programları nedeniyle kiralandığını ifade etti.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kullandığı araçlar hakkında bazı basın organlarında çıkan haberlerin asılsız olduğu ifade edildi. Başkanlık, makam hizmetlerinde kullanılmak üzere 2016 yılında Başbakanlık tarafından kuruma tahsis edilen 2010 model aracın ekonomik ömrünü tamamlaması ve sıklıkla arızalanması sebebiyle ihtiyaca cevap veremediğini belirtti.

2016 yılından itibaren Başkanlığın envanterine giren TOGG marka aracın makam hizmetlerinde kullanıldığına dikkat çekildi. Haberlere konu olan aracın ise başkanlığın yoğun şehir dışı programları nedeniyle ihtiyaca binaen kiralandığı açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklama şöyle:

"Diyanet İşleri Başkanlığı, son günlerde kamuoyunda yer alan söz konusu araçlara ilişkin açıklama yaptı

Başkanlığımız kullanımına sunulan araçlarla ilgili son günlerde kamuoyunda yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

Başkanlığımız makam hizmetlerinde kullanılmak üzere 2016 yılında, 2010 model bir araç Başbakanlık tarafından kurumumuza tahsis edilmiştir.

O günden bu yana kurumumuzda kullanılan araç, ekonomik ömrünü tamamlaması ve sıklıkla arızalanması sebebiyle ihtiyaca cevap verememeye başlamıştır.

2023 senesinden itibaren Başkanlığımız envanterine giren TOGG marka araç, makam hizmetlerinde kullanılmaktadır.

Haberlere konu edilen araç ise Başkanlığın yoğun şehir dışı programlarından ötürü ihtiyaca binaen kiralanmaktadır."

 

Bakmadan Geçme