• Haberler
  • Aktüel
  • İstanbul'da 1 Mayıs: Yollar kapalı, geniş güvenlik önlemleri

İstanbul'da 1 Mayıs: Yollar kapalı, geniş güvenlik önlemleri

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'da geniş güvenlik önlemleri alındı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'da geniş güvenlik önlemleri alındı. Taksim Meydanı'na çıkan bütün yolların trafiğe kapatılmasıyla başlayan önlemler, şehir genelinde yoğun bir güvenlik operasyonunun parçasıydı. İstanbul Valiliği tarafından sabahın erken saatlerinde Taksim Meydanı'na çıkan yolların kapatılmasına karar verilmişti. Bu kararın ardından Halaskargazi Caddesi'ne bağlanan sokaklar da metal bariyerlerle yaya trafiğine kapatıldı.

Güvenlik önlemleri kapsamında, Taksim ve çevresinde araç parkına izin verilmezken, cadde ve sokaklarda bulunan park halindeki araçlar kaldırıldı. Polis ekipleri, Taksim, Şişhane, Kabataş, Mecidiyeköy, Şişli, Saraçhane, Beşiktaş Meydanı ve Dolmabahçe gibi önemli noktalarda bulunan otoparklardaki araçları kaldırarak, şeritler çekti ve önlem aldı.

İstanbul'da 1 Mayıs: Yollar kapalı, geniş güvenlik önlemleri

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen gruplara polis ekipleri Beşiktaş ve Şişli'de müdahale etti. Gözaltılar olduğu bildirilirken, Saraçhane'deki kutlamalara CHP ve DİSK katıldı. Ancak, Taksim Meydanı'nda kutlama yapılmasına izin verilmemişti. Bunun üzerine, konfederasyonlar, sendikalar, işçi grupları ve siyasi parti temsilcileri Saraçhane'de toplandı. Ancak, Valilik kararıyla yasaklanan Taksim Meydanı'na yürüyüş noktaları bariyerlerle ve TOMA araçlarıyla kapatıldı.

1 Mayıs'a özel olarak, Anadolu Yakasından Avrupa Yakasına geçişlerdeki vapur ve motor seferleri iptal edildi. Metrobüs hattında Zincirlikuyu, Mecidiyeköy ve Çağlayan durakları da kapatıldığı için bu bölgeye gitmek isteyen vatandaşlar en yakın Okmeydanı durağında inerek, D-100 kara yolunun kenarından yürüyüp gitmek istedikleri yerlere ulaşmaya çalıştı.

Taksim'de bulunan otellerde kalan turistler, hareketliliğin olmaması ve araç bulamamaları nedeniyle valizleriyle yürüyerek alandan ayrıldı. Bu durum, şehirdeki genel güvenlik önlemlerinin ve yolların kapanmasının etkilerini gösterdi.

Bu yılın 1 Mayıs'ı, şehirde geniş çapta güvenlik önlemlerinin alınmasıyla ve Taksim Meydanı'nda kutlama yapılmasına izin verilmemesiyle dikkat çekti. Emek ve Dayanışma Günü, kutlanmak istense de güvenlik endişeleri ve olayların önlenmesi adına sıkı bir denetim altında geçti.

 

Bakmadan Geçme