• Haberler
  • Aktüel
  • İstanbul ve İzmir için sağanak, 14 il için sarı kodlu uyarı

İstanbul ve İzmir için sağanak, 14 il için sarı kodlu uyarı

 İstanbul dahil birçok il için alarm verildi. Ayrıca 14 il için sarı kodlu uyarı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1-5 Mayıs tarihlerini kapsayan haritalı hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Buna göre; cuma gününden itibaren yurdun birçok bölgesinde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. 

Rapora göre, cuma gününden itibaren Türkiye'nin birçok bölgesinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde de yağışlı hava öngörülüyor.

Ayrıca, Meteoroloji'nin internet sitesinde yer alan MeteoUyarı Sistemi'nde, 14 il için sarı kodlu uyarı verildiği bildirildi. Bu iller şunlar: Adana, Ankara, Antalya, Çankırı, Mersin, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Aksaray, Karaman ve Kırıkkale. Bu illerde sağanak yağışların etkili olması bekleniyor ve vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor.

Hava durumu raporunda, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarında belirgin bir değişiklik öngörülmezken, rüzgarın genellikle kuzey, güney ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Ayrıca, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı da yapıldı. Marmara'nın batısı ile Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar beklendiğinden, olası olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Raporda ayrıca, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiği, bu durumun görüş mesafesinde düşmeye, hava kalitesinde azalmaya ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtildi.

Özetle, önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde yağışlı ve rüzgarlı bir hava beklenirken, vatandaşların Meteoroloji'nin uyarılarını dikkate almaları ve gerekli tedbirleri almaları önem taşıyor.

Bakmadan Geçme