• Haberler
  • Aktüel
  • Kulislere yansıyanlara göre kabine toto oynanmaya başlandı

Kulislere yansıyanlara göre kabine toto oynanmaya başlandı

Malum her seçimden sonra kabine toto oynanır. Bakanlık beklentisi olanlar da biraz köpürtünce eller kaleme gider ve yazmaya/yazdırmaya başlarlar.

Kabinede kim gidecek kim kalacak?

MEMUR5.COM editörü sıcak Ankara kulislerini aktarıyor.

Kulislere göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yeri en sağlam kabine üyelerinin başında geliyor.

Soylu sonrasında İçişleri Bakanlığına atanan Ali Yerlikaya sergilediği performansla ve polemiklerden uzak tavrıyla yerini sağlamlaştırmışa benziyor. 

İçişleri ve Dışişleri Bakanlarının yerleri oldukça sağlam görünüyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise uzun yıllardır en mahrem alanlarda kritik görevler üstleniyor ve Bakanlığa atandıktan sonra da işler yolunda.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de yeri en sağlam kabine üyeleri arasında yer aldığı söyleniyor. Doğrusu da öyle gibi görünüyor. Ekonomide oluşan güveni sarsacak bir adım atılması zor görünüyor.

Kulis bilgilerine göre Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de kalıcı gibi. Deprem sonrasında deprem konutlarının yapımında gösterdiği performans fena değil. Ancak yine de yeri garanti değil.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da kalıcı olduğu kulislere yansıyan bilgiler arasında. Mehmet Nuri Ersoy'un eyvallahsız tavrı kalıcılığını daha da pekiştiriyor. 

Bunların dışındaki bakanların yeri çok sağlam görünmüyor. Toto oynamaya devam...

Bakmadan Geçme