• Haberler
  • Aktüel
  • Özgür Özel Saraçhane'de 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

Özgür Özel Saraçhane'de 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs kutlamaları için İstanbul Saraçhane'ye gitti ve polis amiriyle görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Taksim taleplerinin kabul edilmediğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs kutlamaları için İstanbul Saraçhane'ye gitti ve polis amiriyle görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Taksim taleplerinin kabul edilmediğini belirtti. Özel, "Taksim tam olarak özgür olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi. İstanbul Saraçhane'deki toplanma noktasına gelerek Taksim'e yürümek için hazırlanan Özel'e, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP grup başkanvekilleri, genel başkan yardımcıları, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili eşlik etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgür Özel, gelecek yılın umut verici olacağını dile getirdi. Taksim'e doğru yürüyüşünün engellenmesini eleştiren Özel, bu durumun demokrasiyi sorgulatıcı bir nitelik taşıdığını vurguladı. Özgür Özel, özgürlük ve güvenlik dengesi üzerine alınan tedbirleri eleştirerek, bunun doğru olmadığını dile getirdi.

İstanbul'un en bilinen meydanlarında 1 Mayıs'ın kutlanmamasının demokrasi açısından endişe verici olduğunu ifade eden Özel, ülkenin herhangi bir noktasına güvenlik güçlerinin müdahale etmesinin iktidarın özgüvensizliğini gösterdiğini dile getirdi. Özgür Özel, Taksim'in tamamen özgür olana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Özel, soru üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile defalarca görüştüklerini ancak taleplerinin kabul edilmediğini belirtti. İçişleri Bakanı'nın kişisel çabalarını takdir ettiğini dile getiren Özel, ancak bir iradenin uzlaşmaya yanaşmadığını ifade etti. Özel, Taksim'in herkesin özgürce girebileceği bir yer olmadığı sürece egemenliğin sorgulanacağını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Saraçhane'nin zorluklarla mücadelenin simgesi haline geldiğini söyledi.

Açıklamalarının ardından Saraçhane'den ayrılan Özgür Özel, Taksim'e yürüyüşün önündeki engelin kaldırılması için polis amiriyle görüşmüş ancak taleplerinin kabul edilmediğini açıklamıştı.

Bakmadan Geçme