S&P Türkiye'ye verdiği notu değiştirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin kredi notunu B’den B+’ya yükseltti.

S&P geçen aralık ayında Türkiye’nin kredi notunu “B” olarak teyit ederken not görünümünü durağandan pozitife revize etmişti.

S&P tarafından yapılan açıklamada; Türkiye'de yerel seçimlerin ardından dış dengelenmenin de etkisiyle para, maliye ve gelirler politikası arasındaki koordinasyonun iyileşeceği,  gelecek 2 yıl içinde portföy girişlerinin artacağı, cari açıkların daralacağı, enflasyon ve dolarizasyonda düşüş olacağı ifade edildi.

 Yapılan açıklamada, politika yapıcıların, cari açığın daraldığı ve dolarizasyonun tersine döndüğü ortamda enflasyonu düşürmeyi ve liraya olan güveni yeniden tesis etmeyi başarması halinde Türkiye'nin kredi notunun yükseltilebileceğine yer verildi.

Türkiye ekonomisine ilişkin yapılan tahminlerde , Türkiye ekonomisinin büyüme oranının bu yıl ve gelecek yıl yüzde 3  artacağının beklendiği ifade edildi. Ayrıca  tüketici fiyat artışlarının bu yıl yüzde 55,8 ve gelecek yıl ise yüzde 27,3'lük artış kaydedeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Başka derecelendirme kuruluşu Moody’s, ocak ayında görünümü durağandan pozitife çekmiş, Fitch Ratings ise mart ayında Türkiye’nin kredi notunu yükseltmişti.

Bakmadan Geçme