• Haberler
  • Memur
  • Uzman isim tek tek hesapladı... Memur ve emekliye ne kadar zam verilecek?

Uzman isim tek tek hesapladı... Memur ve emekliye ne kadar zam verilecek?

Nisan ayındaki yüzde 3,18'lik aylık enflasyon verisiyle, memur ve memur emeklilerinin 4 aylık zam oranı yüzde 13,56 olarak hesaplandı. Uzman isim Tarkan Zengin, mayıs ve haziran aylarındaki TÜFE oranlarının bu orana ekleneceğini söyledi.

Memur ve emeklilere ne kadar zam yapılacağı merak konusu. Nisan ayı enflasyon verileri, 4 aylık dönem için zam oranlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynadı. Haziran ayında netleşecek olan 6 aylık zam oranıyla birlikte memur ve emekli maaşları güncellenecek.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, 7. Dönem toplu sözleşmesine göre enflasyon farkının hesaplandığını belirtti.

Nisan ayındaki yüzde 3,18'lik aylık enflasyon verisiyle, memur ve memur emeklilerinin 4 aylık zam oranı yüzde 13,56 olarak hesaplandı. Zengin, mayıs ve haziran aylarındaki TÜFE oranlarının bu orana ekleneceğini söyledi.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yılda iki kez, Ocak ve Temmuz aylarında gerçekleşen TÜFE oranına göre maaşlarında artış görüyorlar. İlk dört ay için bu oran yüzde 18,72 olarak belirlendi ve bu orana, mayıs ve haziran aylarındaki enflasyon verileri de eklenecek.

Temmuz ayı itibarıyla memur ve emeklilerin maaşları, enflasyon verilerine göre güncellenecek. Yeni zam oranları, ekonomik koşulların yanı sıra milyonlarca kişinin bütçesini de doğrudan etkileyecek. Haziran ayında açıklanacak olan enflasyon verileri, bu oranların kesinleşmesini sağlayacak.

MEMUR5.COM'un notu: 4 aylık verilere göre memurlar, sözleşmeli personel ve bunların emeklileri için şuan itibarıyla yüzde 3,23 enflasyon farkı oluştu. Temmuz zam oranı da ilaveten yüzde 10 olacaktır.  

Bakmadan Geçme