1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde yerel seçimlerin heyecanını yaşayacak. Vatandaşlar, demokratik haklarını kullanmak üzere sandık başına gidecekler. Seçimlerin ardından gelen 1 Nisan günü ise özellikle öğrenciler ve veliler tarafından merakla bekleniyor.

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde yerel seçimlerin heyecanını yaşayacak. Vatandaşlar, demokratik haklarını kullanmak üzere sandık başına gidecekler. Seçimlerin ardından gelen 1 Nisan günü ise özellikle öğrenciler ve veliler tarafından merakla bekleniyor. Sebebi ise bu tarihin, seçim sürecinin ardından okulların tatil olup olmayacağına dair soruları beraberinde getirmesi.

Geçmişte, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) benzer seçim dönemlerinde, seçimlerin yapıldığı ve oy sayım işlemlerinin gerçekleştiği okullarda ertesi gün eğitime ara vermişti. Bu durum, 31 Mart'taki seçimlerin akabinde de aynı şekilde uygulanacak mı sorusunu akıllara getiriyor. Bu bağlamda, 1 Nisan Pazartesi günü öğrencilerin okula gitmeyip gitmeyeceği, birçok kişi tarafından sorgulanan bir konu haline geldi.

Geçen sene Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimlerde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği kararla, oy kullanma ve sayım işlemleri nedeniyle okulların tatil edildiği göz önünde bulundurulduğunda, bu yıl da benzer bir uygulamanın olması bekleniyor. Dolayısıyla, 31 Mart seçimlerinin ertesi günü olan 1 Nisan'da okulların tatil edilmesi kuvvetle muhtemel görünüyor.

Seçim günü, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen saatlerde oy verme işlemi gerçekleştirilecek. Mevsim şartları ve güneşin batış saatine bağlı olarak, doğuda yer alan 32 ilde oy kullanma saatleri bir saat öne çekilmiş durumda. Bu illerde ve ceza infaz kurumlarında oy verme süreci sabah 07.00'de başlayıp, akşam 16.00'da sona erecek. Diğer taraftan, Türkiye'nin geri kalan bölümlerinde ise oy kullanma saatleri sabah 08.00'den akşam 17.00'ye kadar sürecek.

Bu seçim süreci ve takip eden günlerle ilgili tüm gelişmeler, vatandaşların ve özellikle öğrencilerin ve velilerin dikkatle takip ettiği konular arasında yer almakta. Seçimlerin ve ertesi günün nasıl şekilleneceği, resmi açıklamalarla netlik kazanacak.

Bakmadan Geçme