120 saati aşan nöbet ücreti KDK sayesinde ödendi
KDK'ye başvuran doktorun, 120 saati aşan nöbet ücreti, Anayasa Mahkemesi kararı doğrultusunda faiziyle ödendi.
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 120 saati aşan icap nöbet ücretinin asistan doktora ödenmesini sağladı.
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde görev yapan bir asistan doktor, 2024 yılı Mayıs ve Haziran aylarında 120 saatten fazla nöbet tuttuğunu belirterek hastane yönetiminden fark ücretinin ödenmesini talep etti. Ancak talebine yanıt alamayan doktor, Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurdu. Başvurusunda, icap nöbetlerinde 120 saatten fazlasına ücret verilmeyeceğini öngören kanun hükmünün Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlatarak, geriye kalan ücretin faiziyle birlikte ödenmesini istedi.
KDK Girişimi Sonuç Verdi
Başvuruyu değerlendiren KDK, doktorun talebinin karşılanması için İnönü Üniversitesi Rektörlüğü ile görüşme gerçekleştirdi. Rektörlük, doktorun 120 saati aşan icap nöbetleri ile resmi tatillere denk gelen nöbet ücretlerinin hesaplanarak ödeneceğini bildirdi.
Rektörlükten Açıklama
İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’nün KDK’ye gönderdiği yazıda, şu ifadeler yer aldı:
"Şikayete konu talebin dostane çözüme kavuşturulması için kurumumuzca adı geçen uzmanlık öğrencisinin tutmuş olduğu ve 120 saatin üzerindeki icap nöbeti ücreti ile dini ve resmi bayramlara denk gelen icap nöbeti ücretlerinin yüzde 25’lik artırımlı kısmı hesaplanıp adı geçene ödenecektir."
Bu karar, benzer durumda olan sağlık çalışanları için emsal teşkil edebilecek nitelikte değerlendiriliyor.
Bakmadan Geçme





