• Haberler
  • Memur
  • 15 Temmuz sonrası TMSF'ye devredilen 94 şirketin mülkiyeti Hazine'ye geçti

15 Temmuz sonrası TMSF'ye devredilen 94 şirketin mülkiyeti Hazine'ye geçti

TMSF, FETÖ soruşturmaları kapsamında kayyım atadığı 94 şirketin mülkiyetini Hazine'ye devretti.

15 Temmuz 2016’da gerçekleşen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişiminin ardından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 94 şirket için müsadere kararı aldı. Bu şirketler, Türkiye’nin 32 ilinde kayyım olarak yönetilen toplam 694 firma arasında yer alıyor.

TMSF, enerji, inşaat, madencilik, mobilya ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren bu şirketlerle ilgili tasfiye ve sicilden terkin işlemlerine başladı. Şu ana kadar 34 şirketin tasfiye süreci tamamlanarak ticaret sicilinden çıkarıldı. Ayrıca, 643 şirketin kayyımlık kararı, ilgili mahkemeler tarafından iptal edildi.

TMSF’nin kayyım olarak görev yaptığı şirketler, devir tarihinden bu yana aktif büyüklüklerini 39,5 milyar liradan 146,5 milyar liraya çıkararak yüzde 271 oranında bir artış sağladı. Şirketlerdeki istihdam ise 26 bin 914 kişiyle sürüyor.

TMSF, bugüne kadar 16 şirketin hisselerini açık ihale ile satarak 341 milyon lira gelir elde etti. Ayrıca, çeşitli yöntemlerle 12 milyar 861 milyon lira muhammen bedel üzerinden varlıklar satışa sunuldu. Şimdiye kadar yapılan işlemlerle toplamda 16 milyar 274 milyon lira hasılat sağlandı.

Son olarak, TMSF’nin yönetimindeki 94 şirketin mülkiyeti, mahkeme kararlarının kesinleşmesiyle Hazine’ye geçti. Erciyes Anadolu Grubu’na ait şirketlerin satış süreçleri devam etmekte olup, ilgili ilanlar TMSF'nin resmi kanallarında yer alıyor.

Bakmadan Geçme