• Haberler
  • Memur
  • 19 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu: 29 gözaltı

19 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu: 29 gözaltı

FETÖ/PDY'nin Emniyet Genel Müdürlüğü yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 19 ilde gerçekleştirilen operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Emniyet Genel Müdürlüğü yapılanmasına yönelik olarak 41 şüphelinin 19 ilde eş zamanlı gözaltına alınmasına karar verdi. Operasyon kapsamında, HTS analizleri ve içerik çözümleme raporları doğrultusunda ByLock kullandığı tespit edilen 5 kişi dahil olmak üzere toplam 41 şüpheli hedef alındı. Şüphelilerden 29'u gözaltına alındı.

Ankara merkezli operasyon, FETÖ/PDY'nin Emniyet Genel Müdürlüğü yapılanmasına yönelik yürütülen bir soruşturma kapsamında gerçekleştirildi. Şüphelilerin, başkaları adına kayıtlı GSM hatları üzerinden örgütün gizli haberleşme aracı ByLock'u kullandıkları belirlendi. Gözaltına alınan 29 kişi, Ankara'da ve diğer illerde yapılan eş zamanlı baskınlarla yakalandı. Operasyonun devam ettiği belirtiliyor ve diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

 

Bakmadan Geçme