• Haberler
  • Emekli
  • 2 bin 500 lira ek zama CHP'den tepki: Buna sadece Abdullah Güler, emekli gülmez

2 bin 500 lira ek zama CHP'den tepki: Buna sadece Abdullah Güler, emekli gülmez

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, emekliye verilen 2 bin 500 TL zamma tepki gösterdi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda tasarruf tedbirlerini içeren torba kanun teklifinin görüşmelerinde iktidarı eleştirdi. Ağbaba, emekliye verilen 2 bin 500 TL zamma tepki gösterdi. Maaş zammını AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in açıkladığını hatırlatan Ağbaba, “Buna sadece Abdullah ‘Güler’, emekli gülmez, yoksul gülmez. Bu parayla 2 kişi Malatya’ya gidip dönemez" dedi.

Ağbaba, *Emekliye 2 bin
500 TL zam verenler tuvaletlerine, keneflerine 24 milyon lira yatırım yapıyorlar. Tabii gelen gidene rahmet okutuyor; biri var ki Cumhurbaşkanı danışmanı, 1 milyon 282 bin TL’lik saat takıyor yani 512 tane 2 bin 500 TL yapıyor; 75 tane asgari ücrete denk geliyor. Maalesef, ülkemiz bu dönemde çetelerin cirit attığı, devleti yönetenlerin şatafata boğulduğu, dünyada
yaşanmayan her türlü kirliliğin, rezilliğin yaşandığı bir ülkeye dönüştü." açıklamasında da bulundu.

Veli Ağbaba şunları da kaydetti: Emekliye 2.500 lira maaş ilan edildi. Hakikaten bazılarının tuzu kuru; sokaktan, emekliden bihaberler.
Emekli herhâlde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşamadığı en büyük yokluğu ve yoksulluğu yaşıyor. 

Sokağa AK Partililer çok çıkamıyor ama muhalefet milletvekilleri yaşıyor ve görüyorlar. Geçtiğimiz günlerde bir emekli derneğine gittim, emeklilere sordum, en son ceketini alan emekli on beş yıl önce almış, en son pantolonunu alan emekli on yıl önce almış. Emekli eskiden çoluk çocuğuna takım elbise alırken emekliler çoluk çocuğunun eskisine muhtaç kalmış. Çok daha acı bir şeyi söyleyeyim değerli arkadaşlar: Emekli, bazen, ölen komşusunun eskisini giymeye mahkûm edildi. 

Şimdi, burada bir adalet var mı? Burada bir adalet yok. Hakikaten, emekliliğe yapılan zulüm, emekliye reva görülen 2.500 lira bir yemek parası bile değil, 4 kişilik ailenin bir öğünü bile değil. Ben de burada size emekliler adına bir şey söylemek istiyorum: Batsın sizin adaletiniz, batsın sizin 2.500 liranız diyorum! 

Depremden hemen sonra Maliye Bakanlığı bir açıklama yaptı, “Depremde eşya yardımı yapacağım." dedi. Depremin o zorlu günlerinde evini barkını kaybeden insanlar, Maliye Bakanlığına, vergi dairelere giderek -Sayın Güzelmansur da burada, Hatay'da da aynı şey yaşandı- insanlar günlerce kuyrukta bekleyerek eşya yardımlarına isimlerini yazdırdılar. Dönemin İçişleri Bakanı “Evlerinizden eşyaları almayın, devlet eşya yardımı yapacak.” dedi. İnsanlar buzdolaplarını, her şeyini bıraktılar ama hâlâ 1 kişiye bile eşya yardımı yapılabilmiş değil. Buradan bir kez daha söylüyorum: Evini, yurdunu, işini, arabasını kaybeden insanlara bir tek kalem bir şey yardım edilebilmiş değil, verilebilmiş değil. Devlet dediğin sözünde durur, devlet dediğin vatandaşına sahtekârlık yapmaz, vatandaşını, yurttaşını, hele hele deprem yaşamış insanını kandırmaz.  

Deprem sonrasında kira yardımları başlatıldı. Bununla ilgili de çok ciddi sıkıntıların olduğunu ifade etmek istiyorum. Değerli arkadaşlar, ben deprem bölgesinin milletvekiliyim. Birçok arkadaşımız da benim yaşadığım durumları yaşamaya devam ediyor. Bir tarafta taşıt alım giderleri geçtiğimiz aylara göre 5 kat, 6 kat artarken saray ve şürekâsı hâlâ zenginlik içerisinde, şatafat içerisinde yaşarken hâlâ kendi makam arabasını bir uçağa bindirip Amerika'ya gönderenleri yaşarken maalesef deprem bölgesi yokluğu ve yoksulluğu yaşamaya devam ediyor. Konteyner kentlerde yaşayan aynı problemi yaşıyor; hâlâ konteynere ulaşamayan insanlar var, binlerce insan var, açta açıkta yatmaya devam ediyor ama bunu gören kimse yok. Maalesef, deprem bölgesinin AK Parti milletvekilleri tek bir kelime konuşmuyorlar.

Bakmadan Geçme