• Haberler
  • Memur
  • 20 bin öğretmen ataması için Bakan'dan Danıştay'a 'Elinizi çabuk tutun' mesajı

20 bin öğretmen ataması için Bakan'dan Danıştay'a 'Elinizi çabuk tutun' mesajı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili Danıştay'da devam eden davanın hızla sonuçlanması gerektiğini belirterek, 20 bin öğretmenin göreve başlamasını beklediklerini ifade etti. Tekin, 'Savunmamızı verdik ve bir ay içinde karar çıkmasını bekliyoruz' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili Danıştay’da devam eden davanın hızlı sonuçlanması gerektiğini belirterek, 20 bin öğretmenin göreve başlamasını beklediklerini ifade etti. 

Milli Gazete'den Mehmet Fahri Özkan'ın habearine göre, Bakan Yusuf Tekin, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, öğretmen atamalarıyla ilgili Danıştay'da devam eden davaya dikkat çekti. Tekin, öğretmenlerin atama sürecinin gecikmesinden dolayı yaşanan belirsizliklerin giderilmesi için yargıdan hızlı bir karar beklediklerini belirtti. Bakan Tekin, "Savunmamızı verdik ve benzer davalardan yola çıkarak bir ay içinde karar çıkmasını bekliyoruz. Ne kadar erken karar verilirse o kadar iyi olur" dedi.

Tekin döneminde, öğretmen atamalarında yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS puanına dayalı bir sistem getirilmişti. Ancak bu yeni düzenleme, mülakat uygulamasının kanuni çerçevede olmaması nedeniyle Danıştay’a taşınmıştı. Danıştay’ın kararı henüz açıklanmadığı için 20 bin öğretmenin göreve başlama süreci ertelenmiş durumda. Tekin, bu durumun bir an önce sonuçlanması gerektiğini vurgulayarak, öğretmenlerin göreve başlamasının önündeki engelin kaldırılmasını istedi.

Tekin, ayrıca Danıştay'a yapılan başvurunun yanlış bir daireye yönlendirilmesi nedeniyle sürecin uzadığını belirtti ve adaletin hızlı tecelli etmesi gerektiğini yineledi.

Bakmadan Geçme