• Haberler
  • Memur
  • 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular başladı

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuruları bugün itibarıyla elektronik ortamda almaya başladı. Başvurular, 31 Mayıs'a kadar sürecek.

Başvuru ve sınav süreci
- Sözlü Sınav Adayları: Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ve bu adayların yerleştirileceği sınav merkezleri, 10 Haziran'da ilan edilecek. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz'da başlayacak.
- Tercih ve Atama Süreci: Sözlü sınavların tamamlanıp sonuçlarının ilan edilmesinin ardından, tercih başvurusu, atama ve göreve başlama ile ilgili açıklamalar yapılacak.

KPSS puan şartı
Başvuracak adayların, 2023'te yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS), KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 puan türlerinden en az 50 puan alması gerekecek. Sözlü sınava girmek için başvurusu onaylanan adaylar, puan türlerine göre en yüksekten başlayarak belirlenen kontenjan sayısının üç katı kadar aday sözlü sınava alınacak.

Sözlü sınav giriş belgeleri
Adayların sözlü sınav giriş belgeleri, 1 Haziran'da Bakanlığın internet sitesinde yayımlanacak. Adaylar, fotoğraflı sınav giriş belgelerini e-Devlet şifreleri ile alabilecekler.

Değerlendirme kriterleri
Adaylar, eğitim bilimleri ve genel kültür, alan bilgisi, ifade yeteneği, iletişim becerileri, öz güven, ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklık gibi kriterlere göre değerlendirilecek. Sözlü sınav komisyonları, il milli eğitim müdürlükleri tarafından oluşturulacak ve komisyon üyeleri sınav günü görev yerlerini öğrenecek.

Sözlü sınav kayıtları
Sözlü sınav sırasında adayların verdikleri cevaplar, Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu ile puanlanacak ve sınav esnasında kamera kaydı alınacak. Adaylar, verdikleri cevapları soru-cevap kağıdına yazarak imzalayacaklar. Soru-cevap kağıdının usulüne uygun olarak doldurulmaması durumunda, bu durum tutanak altına alınacak.

Sınav giriş belgesi ve kimlik
Adaylar, sınava fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgeleri ile alınacak. Geçerli kimlik belgesi dışında sürücü belgesi veya kurum kimlik kartı gibi belgeler kabul edilmeyecek. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi olmayan adaylar sınav binasına alınmayacak.

Sözlü sınav sonuçları
Sözlü sınav sonuçları, tüm adayların sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak ve adaylar sonuçlarını e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleri ile öğrenebilecek. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılacak. Sözlü sınavlar Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da gerçekleştirilecek.

Bakmadan Geçme