• Haberler
  • Aktüel
  • 20 milyon emekli ve memur zam oranlarıyla şoke olurken Mehmet Şimşek mutlu ve umutlu

20 milyon emekli ve memur zam oranlarıyla şoke olurken Mehmet Şimşek mutlu ve umutlu

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla sarsılan 16 milyon emekli ve 3 milyon memur için temmuz zammı belirsizlik yaratırken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dezenflasyon sürecinin başladığını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı enflasyon rakamları, 16 milyon emekli ve 3 milyon civarındaki memuru derinden etkiledi.

Açıklanan enflasyon rakamları yaklaşık 20 milyon emekli ve memuru şoke etti. Milyonlar, bu zam oranları ile nasıl varlıklarını sürdürebileceklerini kara kara düşünürken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ise mutlu ve umutlu.

İşte tüm detaylar...

En düşük memur maaşı 40.818 TL'ye yükselirken, emeklilerin 10.000 TL taban aylığında herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), milyonlarca emekli ve memurun temmuz zammında belirleyici olacak rakamı açıkladı: Altı aylık enflasyon yüzde 24,73. Memurların ve emeklilerin maaş zamları, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından netleşti. TÜİK verilerine göre, altı aylık enflasyon yüzde 24,73 olarak gerçekleşti. Buna göre, temmuzda memur ve memur emeklilerinin maaş zam oranı yüzde 19,3, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı yüzde 24,73 artacak. Böylece en düşük memur maaşı 40 bin 818 TL'ye yükseldi. Emeklilerin 10 bin lira olan taban aylığında ise herhangi bir iyileştirmeye gidilmedi. Açıklanan enflasyon rakamları 16 milyon emekli ile 3 milyon dolayındaki memuru şoke etti. Milyonlar, bu zam oranları ile nasıl varlıklarını sürdürebileceklerini kara kara düşünürken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ise mutlu.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından "Dezenflasyon süreci başladı" paylaşımı yaptı.

Şimşek, enflasyon eğiliminin yıl sonu hedefiyle uyumlu olduğunu ileri sürerek "Finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi ve gri listeden çıkış gibi birçok alanda elde ettiğimiz başarıyı programımızın ana hedefi olan dezenflasyonda da belirgin bir şekilde göreceğiz." mesajı verdi.

Mehmet Şimşek şunları kaydetti:

*Dezenflasyon süreci başladı. Mevsimsel düzeltilmiş üç aylık hareketli ortalamanın yıllıklandırılmış değerinin ima ettiği enflasyon eğilimi yıl sonu hedefimizle uyumludur. Yüzde 1,64’lük aylık haziran verisi ise yüzde 22’lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor. Finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi ve gri listeden çıkış gibi birçok alanda elde ettiğimiz başarıyı programımızın ana hedefi olan dezenflasyonda da belirgin bir şekilde göreceğiz. Fiyat istikrarına ulaşana kadar programımızı kararlılıkla uygulayarak kalıcı refah artışını sağlayacağız."

Bakmadan Geçme