• Haberler
  • Emekli
  • 2024-2025 yılları emekli maaş farkı için hangi rakam öne çıkıyor?

2024-2025 yılları emekli maaş farkı için hangi rakam öne çıkıyor?

Emekli maaşlarındaki güncelleme katsayısından kaynaklanan farklar için hükümet çözüm arayışında. En çok öne çıkan rakam ise güncelleme katsayısının sabitlenmesi.

Emekli maaşı hesaplamalarında kullanılan güncelleme katsayıları her yıl değişiyor ve bu durum, emekli olacaklar arasında maaş farklarına yol açıyor.

Sabah gazetesinin haberine göre, 2024’te emekli olacaklar, 2025’te emekli olacaklara göre yüzde 30’a varan bir avantaj sağlıyor. Bunun nedeni, 2023 yılına ait enflasyon ve büyüme oranlarının yüksek olması. Hükümet, bu farkın ortadan kaldırılması için çalışma başlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu sorunu çözmek için katsayının sabitlenmesi seçeneği üzerinde duruyor. Şu anda 2024 yılı için güncelleme katsayısı 1.6612 olarak hesaplanırken, 2025 yılı için tahmin edilen katsayı 1.4255. Aradaki farkın mağduriyet yaratmaması için yapılacak düzenleme TBMM’ye sunulacak.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de bu konuda çalışmaların sürdüğünü belirtti. Güler, yapılacak analizlerin ardından adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulunacağını ifade etti.

Bakmadan Geçme