• Haberler
  • Sınav
  • 2024-KPSS DHBT için sınav günü açık tutulacak nüfus müdürlükleri açıklandı

2024-KPSS DHBT için sınav günü açık tutulacak nüfus müdürlükleri açıklandı

22 Eylül 2024'te yapılacak KPSS DHBT sınavı için T.C. Kimlik Kartı sorun yaşayan adaylara il/ilçe nüfus müdürlükleri 07.00-10.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 22 Eylül 2024 tarihinde uygulanacak 2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı'na (2024-KPSS DHBT) katılacak adaylardan kimlik kartı ile ilgili sorunu olanlar için sınav merkezlerindeki il/ilçe nüfus müdürlüklerinin açık tutulacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, T.C. Kimlik Kartı'nı kaybeden, kimliğinde fotoğrafı bulunmayan veya nüfus cüzdanı olmayan adaylar için 22 Eylül 2024 Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında il/ilçe nüfus müdürlüklerinin hizmet vereceğini açıkladı. Bu müdürlüklerde, adaylara fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi düzenleneceği bildirildi.

Sınava giriş yapabilmek için adayların, nüfus müdürlüklerinden alacakları geçici kimlik belgesi ile birlikte sınavın Sınava Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğraflarını yanlarında bulundurmaları gerektiği belirtildi. Geçici kimlik belgesi dışında başka bir belgenin kabul edilmeyeceği vurgulandı.

Sınav günü açık olacak il/ilçe nüfus müdürlüklerinin adres ve saat bilgilerine ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşılabileceği duyuruldu.

 

Bakmadan Geçme