• Haberler
  • Sınav
  • 2024-KPSS ön lisans sınavı soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı

2024-KPSS ön lisans sınavı soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı

2024-KPSS Ön Lisans sınavının temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, sınavın hemen ardından ÖSYM tarafından erişime açıldı.

2024-KPSS Ön Lisans sınavı, 1 Eylül 2024 Pazar günü binlerce adayın katılımıyla gerçekleştirildi. Sınavda adaylara genel yetenek ve genel kültür olmak üzere toplamda 120 soru yöneltildi. Sınavın ardından, adayların sınav performanslarını değerlendirebilmeleri amacıyla ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından sınavın temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.

ÖSYM, temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını 1 Eylül 2024 saat 13.15 itibarıyla adayların erişimine açtı. Adaylar, sınavda karşılaştıkları soruların % 10’luk bir kısmını içeren temel soru kitapçıkları ve bu soruların cevap anahtarlarına, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilirler. Bu süreç, 11 Eylül 2024 saat 23.59’a kadar devam edecek.

Sınav soruları, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliği taşımakta olup, telif hakları ÖSYM’ye ait. ÖSYM'nin izni olmaksızın bu soruların herhangi bir ortamda çoğaltılması, dağıtılması ya da yayımlanması yasak.

Adaylar, sınav sonrasındaki bu süreçte, temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları aracılığıyla sınavda verdikleri yanıtları kontrol ederek sonuçları hakkında bir fikir edinebilirler. ÖSYM, adayların bu süreçte dikkatli olmaları ve belirtilen süre zarfında erişimlerini tamamlamaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. 

 

Bakmadan Geçme