• Haberler
  • Emekli
  • 2024'te mi 2025'te mi sorusuna bakan danışmanından kritik yanıt

2024'te mi 2025'te mi sorusuna bakan danışmanından kritik yanıt

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın danışmanı, emeklilik sürecine dair önemli bilgiler vererek 2024'te emekli olanların maaşlarının 2025'e göre daha yüksek olacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın danışmanı, emekliliğini dolduranların emekli olma durumları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

sgkrehber.com'un haberine göre, adı açıklanmayan danışman, SSK'lıların ve Bağkurluların 2024 yılı içinde emekli olmaları halinde, emekli aylıklarının 2025 yılına göre yüzde 30 ila 35 arasında daha yüksek olacağını belirtti. Bu durumda, yürütülen çalışmaların sonucunu bekleyerek emeklilik talebinde bulunmalarını tavsiye etti.

Ayrıca, emeklilik talebinin e-Devlet Kapısı üzerinden sadece birkaç dakika içinde yapılabileceğini vurgulayan danışman, kanun çalışmalarının son güne kadar beklenilmesini önerdi. "Yapılan çalışmalardan çalışanların beklediği gibi bir sonuç çıkarsa çalışmaya devam ederler; aksi takdirde hızlı bir şekilde emeklilik talebinde bulunarak emekli olabilirler" mesajını verdi. Özetle, bazı işçiler için 31 Aralık 2024’e kadar, bazıları için ise 14 Ocak 2025’e kadar emeklilik başvurusu yapma süresi bulunduğunu hatırlatarak, biraz sabretmelerini önerdi.

Bakmadan Geçme