3600 ek gösterge için 3 milyon 600 bin adım

Bolu'dan başlayan yürüyüş bugün Ankara'da sona eriyor.

3600 ek gösterge başta olmak üzere memurların birçok talebi için Bolu’dan Ankara’ya başlatılan 3 milyon 600 bin adım temalı yürüyüş, Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen, Enerji Bir-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen tarafından gerçekleştiriliyor.

Milli Gazete'den Mehmet Fahri Özkan'ın haberine göre, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, eylem sürecinin dördüncü aşamasına geçtiklerini ve yürüyüşlerini büyük bir kalabalık eşliğinde Ankara’da basın açıklaması ile tamamlayacaklarını duyurdu.

Yazgan, toplu sözleşme masasında elde ettikleri kazanımların tasarruf gerekçesiyle ellerinden alındığını belirterek, “Tasarruf memurun emeğinden değil, israf kalemlerinden yapılır” şeklinde konuştu. Ayrıca, gerçekleştirilen eylemlerle sözü verilen Toplu Sözleşme İkramiyesi’nin TBMM’de yasalaştığını ve 3600 ek göstergenin en kısa sürede hayata geçirilmesini beklediklerini ifade etti.

Yazgan, tasarruf genelgesiyle ellerinden alınan servis hizmetinin bir toplu sözleşme kazanımı olduğunu vurguladı. “Taleplerimiz açık ve net: Birinci dereceye gelen kamu görevlilerine 3600 Ek Gösterge verilmesi, servis hizmetinin tasarrufa kurban edilmemesi, Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın kaldırılması, kamuda mülakatın kaldırılması, tüm memurların tek yasa ile şiddetten korunması, kira yardımı yapılması ve fazla çalışma, resmi tatil ve bayram günlerinde yapılan çalışmaların karşılığının ödenmesi” dedi.

Yürüyüşün bugün (1 Ağustos Perşembe) sona ereceğini belirten Yazgan, Ankara’da gerçekleştirilecek basın açıklamasına tüm kamu görevlilerini davet etti.

Bakmadan Geçme