4340 hakim ve savcının görev yeri değişti

29 Haziran 2024 tarihli ve 32587 sayılı Resmî Gazete'de, Hâkimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) ait atama kararları yayımlandı. 

Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK), Resmi Gazete'de yayımlanan son kararlarıyla toplamda 4 bin 340 hakim, savcı, mahkeme üyesi ve başkanının görev yerini değiştirdi. 

Resmi Gazete'de 18 Ocak 2024 tarihli 92 sayılı kararla birlikte, 4 ilin Cumhuriyet Başsavcılığına yeni atamalar yapıldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına Zafer Koç, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına Yakup Ali Kahveci, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına Mustafa Gökçe ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Gökhan Karaköse atanırken, bu değişiklikler adaletin daha etkin bir biçimde işlemesi hedefleniyor.

HSK'nın 21 Şubat 2024 tarihli 253 sayılı ve 13 Haziran 2024 tarihli 820 sayılı kararları ise 4 ilin Adliye ve Ağır Ceza Mahkemeleri üyeliklerine ve başkanlıklarına atamalar içeriyor. Ayrıca, 290 İdare ve Vergi Mahkemesi üyelikleri ve başkanlıklarına da görevlendirmeler yapıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Resmi Gazete'de yayımlanan bu atama kararlarına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Ataması yapılan hâkim ve Cumhuriyet savcılarımıza adaletin tecellisi yolunda üstün muvaffakiyetler diliyorum. Yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

HSK'nın bu kapsamlı atama kararları, Türkiye'deki yargı sisteminin işleyişindeki önemli bir dönüşümü temsil ederken, atanan hakim ve savcıların yeni görev yerlerinde adaletin sağlanması adına önemli bir rol üstleneceği belirtiliyor.

Bakmadan Geçme