• Haberler
  • Memur
  • 5 Ekim 2024 tarihli atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

5 Ekim 2024 tarihli atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama ve görevden alma kararları 5 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama ve görevden alma kararları 5 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı, Pakistan İslam Cumhuriyeti, Lübnan Cumhuriyeti, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Şeker Fabrikaları nezdindeki atama kararları Resmi Gazete'de yer aldı.

Diplomatik misyonlara atamalar

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği’ne Zeynep Kızıltaş atanırken, İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı’nda (OECD) Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği görevine Esen Altuğ getirildi. Pakistan İslam Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne İrfan Nezrioğlu atanırken Lübnan Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği görevine Murat Lütem getirildi.

BOTAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı değişti

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Abdülvahit Fidan atanarak, görevine başlaması kararlaştırıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde Görevden Almalar ve Yeni Atamalar

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde önemli görev değişiklikleri yapıldı. Hatay, Kastamonu, Samsun ve Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlükleri’nde bazı müdürler görevden alınırken, yerlerine yeni atamalar gerçekleştirildi. Görevden alınan isimler arasında Ümit Gökhan Çiçek, Erdal Pınar, Ali Erkan Öztürk ve İsmet Çalık yer alıyor. Bu pozisyonlara sırasıyla Adem Bozkurt, Halil Alper, Hüseyin Uysal ve Reşat Asrak atandı. Ayrıca, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne Erdoğan Tunç getirildi.

Vakıflar Meclisi Üyeliklerine Atamalar

Vakıflar Meclisi’nde açık bulunan üyeliklere Adnan Er ve Mevlüt Çam atandı.

Vergi Başmüfettişliği’ne Atama

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda açık bulunan Vergi Başmüfettişliği görevine Yalçın Gemici atandı.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Atama

Milli Eğitim Bakanlığı’nda açık bulunan Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Behçet Bakır atandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Atamalar

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda açık bulunan Başmüfettişlik görevlerine Hüseyin Gökçe, Emrah Yıldırım, Ulaş Kırlı ve diğer isimler atandı. Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürü Adem Dinç’in görevine son verilerek, yerine Seyfullah Arslantürk getirildi.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu’nda Değişiklik

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Seyfullah Arslantürk atandı.

Atama kararları 5 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakmadan Geçme