• Haberler
  • Memur
  • 5 gün devamsızlık yapan takdir - teşekkür alabilir mi?

5 gün devamsızlık yapan takdir - teşekkür alabilir mi?

Okulların kapanmasına sayılı günler kala, öğrencilerin 5 gün özürsüz devamsızlık yapmaları durumunda takdir ve teşekkür belgesi alamayacaklar. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacaklar.

Okulların kapanmasına sayılı günler kala, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2018'de yapılan değişikliklerine göre devamsızlık konusu öğrenciler için büyük bir önem taşıyor. Özellikle "5 gün devamsızlık yapan belge alamıyor mu?" ve "5 gün devamsızlık yapan takdir, teşekkür alabiliyor mu?" soruları gündeme geldi. Yapılan düzenlemeye göre;

Öğrencilerin 5 gün özürsüz devamsızlık yapmaları durumunda, takdir ve teşekkür belgesi alamayacaklar. Ayrıca devamsızlık süresi 10 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacaklar.

Ancak, öğrencilerin dikkate alınacak kriterler arasında, özürsüz devamsızlık süresinin 5 günü geçmemesi, dönem puanlarının ağırlıklı ortalamasının 70,00'den aşağı olmaması ve davranış puanının 100 olması gibi şartlar bulunuyor. Bu kapsamda;

- 70,00-84,99 arası olanlar teşekkür belgesi alırken,
- 85,00 ve üstü olanlar takdir belgesi alabiliyorlar.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü aşan öğrencilerin durumu velilere yazılı olarak bildirilecek. Ancak, belirli koşullara sahip olan öğrencilerin devamsızlık süreleri farklı şekillerde değerlendiriliyor. Özellikle sağlık sorunları, özel eğitim ihtiyacı olanlar ve hukuki durumu olan öğrencilerin devamsızlık süreleri farklı kriterlere tabi tutuluyor.

Bakmadan Geçme