729 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuda istihdam edilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 18 Eylül'de 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamuya atanacağını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Ankara'da bulunan Sağlık Bakanlığı'na bağlı Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören 60 gaziyi ziyaret etti. Bakan Göktaş, ziyarette gazilerle sohbet ederek fotoğraf çektirdi. 

Bakan Göktaş, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Gazilerimize minnet duyduğumuzu ve vatanımızın onlara olan şükranının az olduğunu ifade ettik. Bakanlık olarak her daim onların yanındayız" dedi. Bakan, şehit ve gazi yakınları için bugüne kadar 50 bine yakın atama yapıldığını belirtti ve 18 Eylül’de 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamuya atanacağını duyurdu. Ayrıca, şehit ve gazi yakınlarına yönelik hakların genişletilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini ve bu çalışmaların kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. 

Bakan Göktaş, tüm şehitlere rahmet, gazilere ise geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, şehitlerin emanetlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bakmadan Geçme