• Haberler
  • İşçi
  • 81 ilden 2 bin otobüsle Ankara'ya akın: Büyük miting yarın

81 ilden 2 bin otobüsle Ankara'ya akın: Büyük miting yarın

TÜRK-İŞ, 'Zordayız geçinemiyoruz' sloganıyla düzenleyeceği Emek Buluşması Mitingi için 81 ilden 2 binin üzerinde otobüs Ankara'ya gelirken, 100 binin üzerinde katılım bekliyor.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), son yılların en büyük emekçi mitingini düzenlemeye hazırlanıyor. “Zordayız geçinemiyoruz” sloganıyla yapılacak olan "Emek Buluşması Mitingi", 20 Ekim 2024 Pazar günü saat 11.00’de Ankara Anadolu (Tandoğan) Meydanı’nda gerçekleşecek. Türkiye’nin 81 ilinden 2 binin üzerinde otobüsün katılım sağlayacağı mitingde, işçilerin yanı sıra maaşıyla geçinen tüm emekçilerin de talepleri duyurulacak.

Aydınlık'ın haberine göre, TÜRK-İŞ Ankara İl Temsilcisi Nihat Zengin, miting öncesinde yaptığı açıklamada, bu eylemin son yılların en büyük emekçi mitingi olacağını belirtti ve “100 binin üzerinde katılım bekliyoruz. Tandoğan Meydanı dar gelecek” dedi. Zengin, katılımcıların hükümetin dikkatini çekerek, işçilerin mağduriyetlerini dile getireceğini vurguladı.

Zengin, mitingin amacını şu şekilde özetledi: “Geçinemiyoruz ve vergi adaletsizliği var. Mitingin amacı, çalışanların sırtındaki yükü hafifletmek ve mağduriyetleri gidermektir. Bizim oylarımızla bizi yönetenlere sesimizi gür bir şekilde duyuracağız.”

Miting için hazırlıklar sürerken, Türkiye genelinden 2 binin üzerinde otobüs Ankara’ya yola çıkacak. Ankara’da ise kortejlerin Kazım Karabekir Caddesi’nden başlayıp, Tandoğan Meydanı’na doğru yürümesi planlanıyor. Zengin, tüm Ankaralıları ve emekçi dostlarını Pazar günü saat 13.00’te Tandoğan Meydanı’na davet etti.

TÜRK-İŞ, katılım sağlamak isteyen herkese gerekli desteği veriyor. 81 ildeki temsilcilikleri aracılığıyla, vatandaşlar talep ettikleri destekleri alabiliyor. Zengin, mitingin amacının sadece işçileri değil, tüm halkı kapsayacak şekilde geniş bir katılım sağlamak olduğunu ifade etti.

Mitingin başlamasıyla birlikte, ses araçları da Ankara’nın çeşitli köy ve mahallelerinde dolaşarak halkı Tandoğan Meydanı’na davet edecek. Katılımcı sayısının 100 binin üzerinde olacağı tahmin ediliyor ve Zengin, hükümetin bu seslere kayıtsız kalamayacağına inanıyor. 

Mitingin öğleden sonra saat 13:00’te başlaması planlanıyor. Katılımcılar, taleplerini yüksek sesle dile getirirken, Tandoğan Meydanı’nın tarihi bir protesto etkinliğine ev sahipliği yapması bekleniyor. 

 

Bakmadan Geçme