• Haberler
  • Memur
  • 9. Yargı Paketi Anayasa'ya aykırı hükümler mi içeriyor?

9. Yargı Paketi Anayasa'ya aykırı hükümler mi içeriyor?

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, TBMM'ye sunulan 9. Yargı Paketi'ne sert tepki gösterdi, paketi 'Anayasa'ya aykırı' olarak nitelendirerek hükümeti keyfi düzenlemeler yapmakla itham etti.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, TBMM'de sunulan 9. Yargı Paketi'ne sert tepki gösterdi, paketi "Anayasa'ya aykırı" olarak nitelendirdi.

Bülbül, “Toplumun beklentilerini görmezden gelerek, keyfi düzenlemelere imza atıyor ve hukuk dışı uygulamalara yol açıyorsunuz. Paketin Meclis'e sunulduğu günden bu yana kamuoyundan pek çok kesimin memnun olmadığı açık. Yurttaşları mağdur etmek, Saray'ı memnun etmek için mi buradasınız?” dedi.

TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Bülbül, paketin içeriğine ilişkin olarak şunları belirtti:

“Torba yasa kapsamında sunulan 9. Yargı Paketi, 20 kanunda değişiklik içeren 38 maddeyi içermekte ve Anayasa'ya aykırı hükümler taşımaktadır. Bu paketin asıl amacı, hangi yasaların geçtiğini belirsizleştirmek, kamuoyu oluşturmamak ve muhalefeti engellemektir. Bu tür torba yargı paketleri AKP iktidarı döneminde yaygınlaşmıştır. Ancak bu paketler, hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı açısından hiçbir yarar sağlamamıştır."

Bülbül ayrıca, "Komisyon görüşmelerinde defalarca Anayasa'ya aykırı maddeler üzerinde uyarılarda bulunmamıza rağmen, bu maddeler geçirilmeye çalışıldı. Bu düzenlemelerin toplumun beklentilerini görmezden gelerek ve hukukun üstünlüğünü hiçe sayarak yapıldığını görüyoruz. Paketten toplumun pek çok kesimi memnun değil. Yurttaşları mağdur etmek ve Saray'ı memnun etmek için burada mısınız?” şeklinde konuştu.

Bülbül, paketin içeriğinde yer alan kadın soyadı düzenlemesi, OHAL yetkilerinin uzatılması ve cezaevi düzenlemeleri gibi maddelerin Anayasa, AYM kararları ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu vurgulayarak, bu maddelerin sorunlu olduğunu belirtti.

Bakmadan Geçme