• Haberler
  • Aktüel
  • ABD Hazine Bakanı Yellen'den Rusya yaptırımları uyarısı

ABD Hazine Bakanı Yellen'den Rusya yaptırımları uyarısı

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Avrupalı üst düzey bankacılarla yaptığı toplantıda Rusya'ya yönelik yaptırımları en endişe verici şekilde ihlal eden ülkelerin isimlerini verdi. Hangi ülkeler yaptırımı ihlal ediyor? Türkiye var mı?

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Almanya'da banka yöneticileriyle yaptığı toplantıda Rusya'ya yönelik yaptırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yellen, konuşmasında "Buradaki tüm kurumları yaptırımlara daha yüksek düzeyde uyum sağlamaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. Banka yöneticilerini uyararak yurt dışı müşteri, şube ve iştiraklerini yüksek riskli bölgelerde yaptırımlara uymaları için denetlemelerini istedi.

Yaptırım ihlali yapan ülkeler

Yellen, Rusya'ya yönelik ABD yaptırımlarını en endişe verici şekilde ihlal eden ülkelerin Çin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Türkiye olduğunu, ancak Avrupa'yı da izlediklerini belirtti. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Avrupalı banka yöneticilerinden Rusya'nın yaptırımları ihlal etmesini engellemek için çabalarını artırmalarını istedi.

Riskli bölgelerdeki şubeler denetlenmeli

Bloomberght'nin haberine göre; Yellen, toplantıda yaptığı konuşmada, banka yöneticilerinin yaptırımlara uyum konusunda daha dikkatli olmalarını ve uluslararası faaliyetlerinde bu kurallara riayet etmelerini vurguladı. Özellikle yüksek riskli bölgelerdeki müşteri, şube ve iştiraklerin denetlenmesinin önemine dikkat çekti. Bu çağrısı, yaptırımların etkili bir şekilde uygulanması ve Rusya'nın bu yaptırımları aşmasının önlenmesi açısından büyük önem taşıyor.

Bakmadan Geçme