• Haberler
  • Memur
  • Adalet Bakanı: Hukuk öğreniminde kontenjan barajını 100 bine düşürmek için çalışıyoruz

Adalet Bakanı: Hukuk öğreniminde kontenjan barajını 100 bine düşürmek için çalışıyoruz

Yılmaz Tunç, ilk 120 bine giren öğrencilerin daha yüksek puan alabilmeleri ve avukatlık mesleğine daha nitelikli bireylerin katılabilmesi için kontenjan barajını 100 binin altına indirmek için çalıştıklarını söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın Barosu'nun yeni hizmet binası açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, hukuk eğitiminin kalitesini artırmak amacıyla YÖK Başkanı ile yapılan görüşmelerde hukuk fakültelerinin kontenjanını 190 bin seviyesinden 120 bine düşürdüklerini ve bu sayede hukuk eğitiminde kaliteyi yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.

Bakan, ilk 120 bine giren öğrencilerin daha yüksek puan alabilmeleri ve avukatlık mesleğine daha nitelikli bireylerin katılabilmesi için kontenjan barajını 100 binin altına indirmek için çalıştıklarını söyledi. Tunç, hukuk devletinin temel unsurlarından olan tarafsız ve bağımsız yargının önemini vurgulayarak, adaletin tecellisi için bu unsurların sağlanmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Avukatlık mesleğinin önemine de değinen Tunç, avukatların savunma hakkını güçlendirmek için çalışmalar yaptıklarını ve bu kapsamda Yargı Reformu Strateji Belgesi çerçevesinde düzenlemeler yapıldığını ifade etti. Ayrıca, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin gelişmesi için de avukatların çalışmalarının önemine işaret etti. Tunç'un konuşmasına, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır da katıldı.

 

Bakmadan Geçme