• Haberler
  • Memur
  • Adalet Bakanı: Özgür Özel'in parmak sallayanlara destek bildirmesi talihsizlik

Adalet Bakanı: Özgür Özel'in parmak sallayanlara destek bildirmesi talihsizlik

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bir davaya ilişkin açıklamalarını eleştirerek, yargıya yönelik tehditkâr tutumlara destek verilmesinin talihsizlik olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’da düzenlenen 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bir davaya ilişkin açıklamalarını eleştirerek, yargıya yönelik tehditkâr tutumlara destek verilmesinin talihsizlik olduğunu söyledi.

İstanbul 2 No'lu Barosu'nun düzenlediği 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni, İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, İstanbul 2 No'lu Barosu Başkanı Yasin Şamlı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurumları temsilcileri, akademisyenler ve avukatlar katıldı. Program, İstanbul 2 No'lu Barosu’nun bugüne kadarki faaliyetlerinin tanıtıldığı bir film gösterimi ile başladı.

“Soykırım suçlusunu ayakta alkışlayanlar dünyaya, biz de suçluyuz dediler”

Törende konuşma yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, uluslararası arenada yaşanan olaylara da değinerek, Amerika'da soykırım suçlusu olarak bilinen bir kişinin ayakta alkışlanmasına tepki gösterdi. Bakan Tunç, “Soykırım suçlusunu ayakta alkışlayanlar, adeta biz de bu suça ortanız dediler. Dünya tarihine bir kara leke olarak geçtiler” diye konuştu. Filistin’de şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi'yi anan Bakan Tunç, Filistin’de hayatını kaybeden tüm mazlumlara rahmet diledi.

“Yargı yapay zekayı konuşuyor”

Bakan Tunç, Türkiye’de yargı alanında yapılan gelişmelere de değindi ve yapay zeka teknolojisinin yargıda kullanımının gündemde olduğunu belirtti. Yapay zekanın, iş yükünü azaltarak sağlıklı kararlar alınmasında yardımcı olabileceğini ifade etti.

“Özgür Özel’in desteği talihsizliktir”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, CHP lideri Özgür Özel’in, bir belediye başkanının yargıya yönelik açıklamalarına destek vermesini talihsizlik olarak değerlendirdi. Tunç, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Görülmekte olan bir davada, yargıya yönelik tehditkar ifadeler kabul edilemez. Sayın Özel’in, yargıya parmak sallayanlara destek olması bir genel başkan için doğru bir tutum değil” dedi.

Tunç ayrıca, Harp Okulu mezuniyet töreninde yaşanan farklı bir yemin olayına ilişkin soruya, bu tür disiplinsiz davranışların araştırılacağını ve gerekli soruşturmaların yapılacağını belirterek cevap verdi.

 

Bakmadan Geçme