• Haberler
  • Memur
  • Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği'nde değişiklik

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği'nde değişiklik

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerle koruma ve güvenlik görevlisi kadrolarına ilişkin sınav ve atama düzenlemeleri güncellendi.

Resmî Gazete'nin 29 Ağustos 2024 tarihli ve 32647 sayılı nüshasında, Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği'nde değişiklikler yapılmasına dair yeni bir yönetmelik yayımlandı. Koruma ve güvenlik personeli alımında taban KPSS puanı 70 puandan 60 puana düşürüldü.

Yönetmeliğin 6. maddesinin birinci fıkrasındaki “Koruma güvenlik” ifadesi “Koruma ve güvenlik” olarak değiştirildi. Ayrıca 9. maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “Bu kadrolara ilk defa atanacaklar” ibaresi, “Koruma ve güvenlik görevlisi kadrosuna ilk defa atanacaklar merkezi sınava girip en az altmış puan alanlar arasından, diğer kadrolara ilk defa atanacaklar ise” şeklinde güncellendi.

9/A maddesinin birinci fıkrasına “; koruma ve güvenlik görevlisi kadrosu için en az altmış puan, diğer kadrolar için ise” ifadesi eklendi.

Ayrıca yönetmeliğe geçici bir madde eklenerek, yayımı tarihinden önce duyurusu yapılmış personel alımına ilişkin işlemlerin, duyurunun yapıldığı tarihte yürürlükte bulunan hükümlere göre tamamlanacağı belirtildi.

Yeni düzenlemeler, yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girdi. Adalet Bakanı, bu yönetmelik hükümlerinin yürütülmesinden sorumlu olacak.

Bakmadan Geçme