Adana Aladağ'da belediyeyi CHP kazanınca AFAD kamyonları çekti

Aladağ ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerini kazanan CHP'li Kemal Özdemir, AK Parti'li Mustafa Akgedik'ten devraldığı Aladağ Belediyesi'nde 77 milyon 527 bin 795 TL borçla karşılaştı

  • 81

Adana'nın Aladağ ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerini kazanan CHP'li Kemal Özdemir, AK Parti'li Mustafa Akgedik'ten devraldığı Aladağ Belediyesi'nde 77 milyon 527 bin 795 TL borçla karşılaştı. Belediye binasına asılan bir afişle borçları duyuran Özdemir, belediyenin mali durumunu şeffaf bir şekilde halkla paylaştı.

AKP döneminde oluşan bu borçlar şöyle sıralandı:

- Firma cari borçları: 23 milyon 781 bin 534 TL
- Belediye personel şirketi borcu: 9 milyon 298 bin 604 TL
- İktisadi ve Sosyal Tesis İşletmesi borçları: 698 bin 422 TL
- Proje borçları: 618 bin 329 TL
- Banka kredileri (İller Bankası borcu): 26 milyon 907 bin 290 TL
- Vergi borçları: 8 milyon 714 bin 16 TL
- SGK Emekli Sandığı borçları: 2 milyon 989 bin 838 TL
- İhale teminatları ve emanetler hesabı: 4 milyon 519 bin 660 TL

Özdemir'in AFAD'dan tahsis edilen üç kamyonun geri çekilmesiyle ilgili yaşanan gelişmeler de gündeme bomba gibi düştü. AFAD, sözleşmenin 9 yıl önce yapıldığını ve şubat ayında bu sözleşmenin bittiğini belirtti. Ancak, kamyonların ikinci ayın 15'inde geri çekilmesi üzerine Özdemir, bu duruma tepki gösterdi. Özdemir'in açıklamasına göre, önceki dönemlerde kamyonlara dair sözleşmeler yenilenmiş, ancak Özdemir'in döneminde bu yenileme yapılmamış. AFAD'ın kamyonları geri çekmesine karşın, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aladağ'a yardımcı olmak adına kamyon gönderdi.

Bu gelişmeler üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Artı Gerçek'e konuşarak yaşananlara tepki gösterdi. Bulut, "Bu iktidar Türkiye'de kamu hizmeti kavramını bıraktı, insanları ayrıştırdı. Kamu hizmeti veren insanlara ayrımcılık yapmak da doğru değil. Eğer önceki dönemde o kamyonlar oraya veriliyorsa, bir ihtiyaç var ise orada buna devam etmesi gerekiyor. Ama vermiyorsa bu nasıl bir ayrımcılık yaptığının da tipik bir örneğidir." şeklinde konuştu.

Aladağ Belediye Başkanı Kemal Özdemir de "İlgili makamlarla görüştük, 'halkın tepkisiyle karşılaştık' dedi. İkinci ayın 15’inde sözleşmenin bittiğini söylediler. Araçları teslim ettik. Biz şimdi kamyon ihtiyacımızın giderilmesi için destek istiyoruz. Sonuçta Aladağ’a hizmet için kullanacağımız araçlar bunlar. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar bizlere Aladağlılara hizmet etmek için kamyon gönderdi. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Aladağ Belediye Başkanlığı seçim sonuçları

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP adayı Kemal Özdemir, %48,51 oy oranıyla birinci oldu. Özdemir, toplam 5.720 oy alarak başkanlık koltuğuna oturdu. AK Parti'den aday olan mevcut başkan Mustafa Akgedik ise %42,90 oy oranı ve 5.058 oy ile ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada ise %5,07 oy oranıyla YRP'den Mustafa Eken bulunurken toplam 598 oy aldı. İYİ Parti'den Bekir Kaplan %1,34 oy oranıyla 158 oy alarak dördüncü, Saadet Partisi'nden Fikret Tok %0,49 oy oranıyla 58 oy alarak beşinci sırada yer aldı. Diğer partilerin adayları ise daha düşük oy oranları ve sayılarıyla seçimde yer aldı.

Bakmadan Geçme