• Haberler
  • Memur
  • Aday öğretmenlik uygulaması kalkıyor, 30 Büyükşehre eğitim akademisi kuruluyor

Aday öğretmenlik uygulaması kalkıyor, 30 Büyükşehre eğitim akademisi kuruluyor

96 saat olan öğretmenlik mesleği staj süresi, en az 240 saate çıkarılacak. Akademi eğitimi devreye girdikten sonra, aday öğretmenlik uygulaması da kalkacak

Millî Eğitim Akademisi, öğretmenlik mesleğindeki uygulama eksikliğini gidermek amacıyla önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'nin yasalaşmasının ardından, 1 Ocak 2025'te faaliyete geçecek olan akademi ile Türkiye genelindeki öğretmenlik staj süresi yeniden düzenlenecek. Şu anda 96 saat olan staj süresi, en az 240 saate çıkarılacak.

Türkiye gazetesinden Esma Altın'ın haberine göre, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda yapılan görüşmelerde açıklamalarda bulundu. Maviş'e göre, akademi eğitimi başladıktan sonra aday öğretmenlik uygulaması sona erecek. Maviş, "Bu adım ile öğretmenlerimizin üzerindeki stres kaynağı olan aday öğretmenlik uygulaması akademi bünyesinde entegre edilmiş olacak. Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü kapatılacak; personel akademiye aktarılacak" dedi.

Eğitim Mevcut Binalarda Yürütülecek

Akademinin kurulumuyla ilgili bilgi veren Maviş, planların 30 büyükşehirde hayata geçirilmesi yönünde olduğunu belirtti. Şu anda MEB'e ait 11 hizmet içi eğitim kurumunun, öncelikli olarak eğitim merkezi olarak değerlendirileceğini ifade etti. Bu kapsamda, mevcut okullar ve kurumlar yeniden düzenlenerek akademi eğitim merkezlerine dönüştürülecek.

Üniversitelerle İş Birliği Artacak

Akademide görev alacak eğitimciler konusunda ise Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile iş birliği yapılacağı vurgulandı. Üniversitelerden eğitimcilerin görevlendirileceği belirtilirken, kurum içi öğretmenlerin de eğitimde aktif rol alacağı ifade edildi.

Bu yeni düzenlemeyle, Türkiye genelinde öğretmenlik eğitimi ve gelişimi süreçlerinde önemli değişiklikler bekleniyor.

Bakmadan Geçme