• Haberler
  • Memur
  • Adil Öksüz'ün kaçmasına yardım eden sanığa dava

Adil Öksüz'ün kaçmasına yardım eden sanığa dava

Adil Öksüz'ün kaçmasına yardım ettiği iddiasıyla yargılanan Cihat Yıldız'a 28 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası örgütün sözde TSK sorumlusuyla bağlantılı olarak kaçmasına yardım ettiği iddiasıyla tutuklanan Cihat Yıldız hakkında, 28 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün uygulama noktasında durdurduğu araçtan kaçmaya çalışırken yakalanan Cihat Yıldız hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı. İddianamede, Yıldız'ın Bank Asya'daki hesabında 17-25 Aralık yargısal darbe teşebbüsünden sonra 83 bin 736 lira artış olduğu belirtildi. Ayrıca, örgüte ait çeşitli kuruluşlarda kaydı olduğu ve telefonunda FETÖ mensuplarınca kullanılan kriptografik haberleşme sistemlerinin tespit edildiği ifade edildi.

İddianamede, "Aksiyon" kod adlı gizli tanığın ifadelerine de yer verildi. Gizli tanık, Adil Öksüz'ün birkaç gün sonra Cihat Yıldız ile buluştuğunu, Yıldız'ın Öksüz'ü başka bir yere götürme planı yaptığını ve bu sırada onları taşıyan araçların ayrıldığını anlattı.

Cihat Yıldız, ifadesinde örgütsel faaliyette bulunmadığını ve Adil Öksüz ile yalnızca 2010-2011 yılları arasında tefsir sohbetine katıldığı için tanıştığını öne sürdü. Yıldız, darbe günü Bursa'da bulunduğunu ve İstanbul'a döndüğünde olayları öğrendiğini savundu. Ayrıca, sanığın, FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinden biriyle olan ilişkisini de kabul ettiğini ancak örgütsel bağının bulunmadığını ifade etti.

İddianamede, sanık Cihat Yıldız'ın "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" ile "başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması" suçlarından toplamda 28 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi. Davanın İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilerleyen günlerde görüşülmesi bekleniyor.

 

Bakmadan Geçme