• Haberler
  • Memur
  • Adli yargı ilk derece mahkemelerinde yıllık ara vermeden yararlanacaklara ilişkin duyuru

Adli yargı ilk derece mahkemelerinde yıllık ara vermeden yararlanacaklara ilişkin duyuru

Hâkimler ve Savcılar Kurulu, 2024 yılı yıllık ara verme döneminde adli yargı ilk derece mahkemelerinde görev yapacak hâkim ve Cumhuriyet savcılarına ilişkin düzenlemeleri açıkladı. Yıllık ara vermeden yararlanacak personelin ayrılış ve göreve dönüş süreçleri belirlendi.

 Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Sekreterliği, 2024 yılı için adli yargı ilk derece mahkemelerinde yıllık ara vermeden yararlanacak hâkim ve Cumhuriyet savcılarına ilişkin yeni düzenlemeleri duyurdu.

9 Temmuz 2024 tarihinde yayımlanan HSK Genel Sekreter Yardımcısı Cem Karaca imzalı duyuruda, yıllık ara vermeden yararlanacak personelin ayrılış ve göreve dönüş süreçleri detaylandırıldı. Yıllık ara verme kapsamında belirtilen hâkim ve Cumhuriyet savcılarının, 20 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla görevden ayrılmaları ve UYAP özlük bilgisi ekranlarına "Adli Tatil" satırının eklenmesi gerektiği belirtildi.

Ayrıca yıllık ara vermeden yararlanan personelin yeni görev yerlerine atandıktan sonra yıllık ara verme sürecinin düzenlenebileceği ifade edildi. Yıllık ara vermeden yararlanacak personelin, göreve çağrılmadıkça tatil süresi bitiminden önce görevlerine başlamayacakları vurgulandı. İlgili düzenlemelerle birlikte, adalet komisyonları ve ağır ceza Cumhuriyet başsavcılıklarının taleplerinin dikkate alınarak yapılacak değişikliklerin zorunluluk arz etmediği bildirildi.

Bakmadan Geçme