• Haberler
  • Memur
  • Ağır şartlar altında çalışan memurların iş güçlüğü zammı artırılmalı

Ağır şartlar altında çalışan memurların iş güçlüğü zammı artırılmalı

Son dönemlerdeki toplu sözleşmelerle kamu kurumları arasındaki ücret dengesizliği artarak devam etmektdir. 

666 sayılı KHK ile birlikte aynı unvanlı personele aynı ücret verilmeye başlanmış kısmen aynı işi yapanların aldıkları ücretler eşitlenmişti. Ancak, bu uygulama ücret eşitliğini sağlarken ücret adaletini zedelemiştir. Çünkü, çalışma koşulları açısından son derece sıkıntılı birimlerde çalışan personelle çalışma ortamı son derece rahat olan personel aynı ücreti alır hale gelmiştir.

Özellikle işin yoğunluğu riski vb. objektif kıstaslar dikkate alınarak yoğun çalışma gerektiren birimlerde çalışan personelle işi az olan yerlerde çalışan personel arasında bir ayrım yapılması kaçınılmazdır.

Bazı kamu kurumlarda oldukça zor şartlar altında çalışan personel dikkate alındığında iş güçlüğü zammının objektif kriterler ışığında ücret adaletini sağlamada etkili hale getirilmesinin hayati öneme sahip olduğu görülecektir.

Bu noktada, niteliği ve çalışma şartları bakımından güç olan işlerde çalışanlara ödenen iş güçlüğü zammı üzerinde yapılacak bir çalışma ile adil bir düzenleme yapılarak oluşan adaletsiz durumun sonlandırılmasının yerinde olacağını düşünüyoruz. Bu konuda memur sendikalarının ciddi bir çalışma yapmaları da sürecin hızlanmasında etkili olacaktır.

Bakmadan Geçme