Aile hekimlerinden yeni yönetmeliğe destek

Yeni Aile Hekimliği Yönetmeliği, kronik hastalık takibi, akılcı ilaç kullanımı ve hastalara ayrılan zamanı artırmasıyla destek buldu. Aile hekimleri, düzenlemelerin hem sağlık hizmetlerini hem de çalışma koşullarını iyileştirdiğini belirtiyor.

 Yeni Aile Hekimliği Yönetmeliği, aile hekimlerinden olumlu tepkiler almaya devam ediyor. Samsun’un İlkadım ilçesindeki Dr. Mustafa Deniz Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Dr. Mahmut Tanju Memiç ve Kocaeli’nin İzmit ilçesinde çalışan Dr. Merve Çakır, yönetmelikle getirilen değişikliklerin hem sağlık hizmetlerini hem de çalışma koşullarını iyileştirdiğini ifade etti.

“Gereksiz İlaç Kullanımının Önüne Geçiliyor”

Dr. Merve Çakır, yönetmeliğin, birinci basamak sağlık hizmetlerinde teşhis, tedavi ve koruyucu sağlık hizmetlerinin etkinliğini artırmayı amaçladığını söyledi. Çakır, gereksiz ilaç kullanımını önlemeye yönelik yapılan düzenlemelerin halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek şunları kaydetti:  
*"Türkiye'de antibiyotik, ağrı kesici ve mide koruyucu ilaçların kullanım oranları OECD ortalamasının üzerinde. Bu durum, antibiyotik direnci gibi ciddi sorunlara yol açıyor. Yeni yönetmelik, akılcı ilaç kullanımını teşvik ederek bu sorunları azaltmayı hedefliyor."*

"Hastalara Daha Fazla Zaman Ayırabiliyoruz"

Yeni düzenlemelerle aile hekimi başına düşen kayıtlı nüfusun 4 binden 3 bin 500'e düşürüldüğüne dikkat çeken Çakır, "Bu durum, hastalara daha fazla zaman ayırmamıza olanak sağlıyor. Kronik hastalıkların erken teşhisi ve takibinde önemli bir avantaj sağlandı." dedi.

“Acil Servislerdeki Yığılmalar Azalacak”

Samsun’daki Dr. Mahmut Tanju Memiç ise aile sağlığı merkezlerinde yürütülen çalışmaların daha etkin hale getirildiğini belirtti. Memiç, gereksiz acil servis başvurularının önlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Hastalar önce bize başvurmalı, gerekiyorsa biz yönlendirme yapmalıyız. Böylece acil servislerdeki yığılmalar da azalacak." diye konuştu.

“Maddi ve Manevi Açıdan Olumlu Düzenlemeler”

Yeni yönetmeliğin, aile hekimlerinin özlük haklarında da iyileştirmeler getirdiğine vurgu yapan Memiç, “Hem maddi hem de mesleki anlamda çok daha iyi bir noktadayız. Kronik hastalık taramaları ve akılcı ilaç kullanımına yönelik teşviklerle gelirimizde yüzde 20-25 oranında artış sağlandı.” ifadelerini kullandı.

Hastalar Memnun

Dr. Memiç’in hastalarından emekli astsubay Remzi Karakuş, aile hekimliği hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Doktorumuz her türlü derdimize çözüm buluyor. Gerekli muayeneleri ve tahlilleri yaptırıyorum. Sağlık hizmetlerinden memnunum.” dedi.

Yeni Aile Hekimliği Yönetmeliği’nin uygulamaya geçmesiyle, birinci basamak sağlık hizmetlerinin etkinliğinin daha da artması hedefleniyor.

Bakmadan Geçme

Memur 5 - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0546 560 34 80
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!