Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2 bin 390 sözleşmeli personel alacak

KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak toplam 2.390 sözleşmeli personel istihdam edilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak toplam 2.390 sözleşmeli personel alacak. Başvurular, 15-30 Ekim 2024 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak.

Bakanlık, Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" çerçevesinde, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak toplam 2.390 (iki bin üç yüz doksan) sözleşmeli personel alacak. Bu alım, özel nitelikler tablosunda belirtilen ünvan ve pozisyonlara göre gerçekleştirilecek.

Başvurular 15 Ekim’de başlayıp, 30 Ekim 2024 tarihine kadar Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak. Adayların başvuru için belirlenen şartları taşımaları gerekiyor; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddelerindeki koşulları sağlamaları, başvuru yapılan pozisyondan mezun olmaları ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmamış olmaları gerekecek.

Adaylar, başvurularını **E-devlet şifresi** ile Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvuruda belirtilen belgeler ve adayların tercih sıralaması dikkate alınarak yerleştirme işlemi yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuru ve yerleştirme sürecinde tüm duyuru ve bilgilendirmelerini **www.aile.gov.tr** adresi üzerinden duyuracak.

Bakmadan Geçme