Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 45 sözleşmeli personel alacak

  • 106

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 45 sözleşmeli bilişim personeli alacak. Alımlar, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 6'ncı maddesi ve "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik" doğrultusunda yapılacak.

Başvuru Şartları:
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
- Dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği veya elektrik-elektronik mühendisliği bölümlerinden ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
- Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda mesleki tecrübeye sahip olmak,
- Erkek adaylar için askerlikle ilgili şartları yerine getirmek.

İstenilen Belgeler:
- Fotoğraflı özgeçmiş,
- Yurtdışında tamamlanan lisans eğitimine ait diploma denklik belgesi,
- Mesleki tecrübeyi gösteren belge,
- Özel şartlarda belirtilen sertifikalar veya tecrübe/deneyimi gösteren belgeler.

Başvuru Şekli ve Süreci:
Başvurular, 24 Nisan 2024 ile 10 Mayıs 2024 tarihleri arasında dijital ortamda yapılacak. Başvurular e-Devlet üzerinden veya [Kariyer Kapısı](https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden gerçekleştirilebilir. Başvuruların eksiksiz ve doğru bir şekilde yapılmasından adaylar sorumlu olacaktır.

Değerlendirme ve Sonuçlar:
Başvuruların incelenmesi sonucunda belirlenen kriterlere uyan adaylar KPSS ve yabancı dil puanları esas alınarak sıralanacak ve en yüksek puandan başlanarak sözlü sınava çağrılacaktır. Sonuçlar [Kariyer Kapısı](https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden ilan edilecektir.

Ücret:
Aylık brüt sözleşme ücreti, Devlet Memurları Kanunu'na göre belirlenecek olup, özel şartlar bölümünde belirtilen katlarla çarpılarak hesaplanacaktır.

Diğer Hususlar:
Yabancı dil sınav belgelerinin geçerlilik süresi 5 yıldır. Başvuru yapan adayların güvenlik soruşturması ve sağlık raporu talep edilebilecektir.

Tüm detaylar ve güncel bilgiler için [Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sayfası](www.aile.gov.tr) ve [Kariyer Kapısı](https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) takip edilmeli.

Bakmadan Geçme