Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 8 bin sözleşmeli personel alım ilanı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında çalıştırılmak üzere sözleşmeli personel alımı yapacak. Konuya ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında çalıştırılmak üzere sözleşmeli personel alımı yapacak. Konuya ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre,  06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” doğrultusunda, KPSS (B) grubu puan sıralamasına dayanılarak Özel Nitelikler tablosunda belirtilen ünvanlara ve sayılara toplamda 8.000 sözleşmeli personel atanacak.

Adaylarda Aranan Nitelikler

Merkez ve Taşra Teşkilatı İçin:
- 657 sayılı Kanunun 48. maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşıma,
- Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olma,
- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olma,
- 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine eklenen şartları sağlama.

Başvuru Şekli ve Süresi

- Adaylar başvurularını 21/02/2024-11/03/2024 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden e-Devlet şifresi ile gerçekleştireceklerdir.
- Belirtilen süre içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacak.
- Birden fazla pozisyon için müracaat eden adaylar yalnızca bir pozisyon için başvuru yapabilecekler.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

- Vesikalık fotoğraf,
- Mezuniyet bilgileri,
- Denklik gösterir belgeler,
- Adres bildirimi, adli sicil ve askerlik durumu bilgileri,
- Akıl hastalığı bulunmaması beyanı,
- Son 1 yıl içerisinde 4/B sözleşmeli personel olarak çalışma bilgisi,
- Şoför veya Koruma ve Güvenlik Görevlisi ünvanına başvuran adayların ilgili belgeleri.

Başvuruların Değerlendirilmesi

- KPSS puan üstünlüğü esas alınarak adaylar sıralanacak, alınacak personel sayısı kadar asil aday ve 4 katı kadar yedek aday belirlenecek.

Yerleştirme ve Atama

- Adaylar KPSS puan üstünlüğüne göre tercih ettiği pozisyonlara yerleştirilecekler.
- Atama işlemleri sonucunda atanmaya hak kazanan adaylardan istenilen belgelere ilişkin ayrıca duyuru yapılacak.
- Atanmaya hak kazanan adaylar hakkında 03.06.2022 tarihli ve 31855 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yapılmasına Dair Yönetmelik uyarınca güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak, atama işlemi bunun sonucuna göre yapılacak.
- Atama işlemleri için belirtilen süre içinde gerekli evrakları teslim etmeyen veya şartları taşımadığı anlaşılan adayların atama işlemleri yapılmayacak.
- Ataması yapıldığı halde süresi içinde göreve başlamayan veya feragat eden adayların ataması iptal edilecek, bu adaylar için başvuru ve yerleştirme sonuçları geçersiz sayılacak.

Bu duyuru ve bilgilendirmelerin adaylar tarafından takip edilmesi önemlidir. Başvuru süreci ile ilgili detaylar resmi internet sayfalarından duyurulacak.

Bakmadan Geçme