• Haberler
  • Memur
  • AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan hayatını kaybetti

AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan hayatını kaybetti

AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan, yaklaşık iki ay önce geçirdiği beyin kanaması sonrası tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi

  • 150

AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan, yaklaşık iki ay önce geçirdiği beyin kanaması sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Karaaslan'ın vefatı siyaset ve kamuoyunda büyük üzüntü yarattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan Osman Karaaslan'ın ölüm haberi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Yavaş, Karaaslan için "Hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendiğim Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sn. Osman Karaaslan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da Karaaslan'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı. Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı, değerli kardeşim Osman Karaaslan'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Tokat'ta gerçekleştireceği programını yarıda keserek Ankara'ya dönmesi dikkat çekti. Karaaslan'ın cenaze törenine katılmak üzere birçok siyasi ismin de Ankara'ya hareket ettiği belirtildi.

Osman Karaaslan'ın hayatı ve kariyeri
Osman Karaaslan, 1988-2003 yılları arasında eğitim hayatını tamamladıktan sonra AK Parti içerisinde çeşitli görevlerde bulundu. 2004 yılında AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Üyeliği ile siyasi hayata adım atan Karaaslan, 2019-2023 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerini üstlendi.

Özel sektörde de faaliyet gösteren Karaaslan, 2010 yılından itibaren Özel Ankara Darüşşifa Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekteydi. Sağlık Meslek Lisesi, Havacılık Meslek Lisesi gibi birçok eğitim kurumunun kurulmasında öncülük eden Karaaslan, AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alan sağlık ve havacılık alanlarındaki projelerde de aktif rol aldı.

AK Parti'nin internet sitesindeki özgeçmişe göre Karaaslan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya Lideri" vasfını anlatmak üzere kurgu roman tarzı bir kitap çalışması yaptırdığı ve bu eseri beyaz perdeye aktarmak için çalışmaların devam ettiği bilgisi de yer alıyor.

Osman Karaaslan, 28.Dönem Ankara 1.Bölge milletvekili adayı olarak da siyasi arenada aktif rol almıştı.

Bakmadan Geçme