AK Parti'den 'jakuzi' iddialarına yanıt

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörü Necati Özkan'ın gündeme getirdiği 'İstanbul'un Sancaktepe Belediyesi başkanlık katında jakuzi olduğu' iddiasına AK Parti cephesinden sert bir yanıt geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörü Necati Özkan'ın gündeme getirdiği "İstanbul’un Sancaktepe Belediyesi başkanlık katında jakuzi olduğu" iddiasına AK Parti cephesinden sert bir yanıt geldi.

Siyasal iletişimci Necati Özkan, Sancaktepe Belediyesi binasına yeni CHP'li Belediye Başkanı Alper Yeğin'i tebrike gittiğini belirterek "Başkanlık katı 6.000 m2, bir sürü dinlenme odası var, jakuzi, yemek odası, 200 m2 mutfak var.” iddiasında bulunmuş ve eski başkan Şeyma Döğücü'yü suçlamıştı.

Döğücü bunun üzerine “Necati Özkan jakuzi olduğunu ispatlamazsan…. Ayrıca mevcut başkana sesleniyorum; jakuzi olduğunu iddia edenlere karşı hemen şimdi başkanlık makamından canlı yayın açarak bu mezuyu temizlemenizi vicdan ve haysiyetinize havale ediyorum!” açıklamasında bulunmuştu.

AK Parti'den 'jakuzi' iddialarına yanıt

"Bu trollere karşı dik duracağım"

Şeyma Dövücü sosyal medya hesabından şu açıklamayı da yaptı:

"İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır.
Ben de gerekli hukuki savaşımı başlatıyorum.
Bu trollere karşı dik duracağım.
Bu yalanların kaynağı, bu yalanları yayanlar, aşağılık iftiranın daha çok yayılması için reklam verenler, buna İBB'nin parasını harcayanlar ve tüm diğer operasyon ayakları hukuk önünde hesap verecek.
Kamuoyuna saygılarımla."

Belediye binası önünde AK Parti'lilerden açıklama

Eski Sancaktepe Belediye Başkanı AK Partili Şeyma Döğücü'nün başkanlık katında jakuzi olduğu iddiası üzerine Sancaktepe AK Parti İlçe Başkanı Turgay Akpınar ve beraberindeki partililer, belediye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Necati Özkan'ın katıldığı bir televizyon programında dile getirdiği iddiayı Şeyma Döğücü sosyal medya aracılığıyla yalanladı.  Akpınar ve partililer de Sancaktepe Belediye Başkanlığı binası önünde bu iddiaları yalanladılar.

AK Parti'den 'jakuzi' iddialarına yanıt

Necati Özkan, Şeyma Döğücü ve belediye binası.

Turgay Akpınar basın açıklamasında, "Arkamızda gördüğünüz Sancaktepe belediye binası, dönemin belediye başkanı İsmail Erdem tarafından 2017'de tamamlanıp Sancaktepe halkına hizmete sunulmuştur. Bu binanın dördüncü katı, çatı katı olarak bilinmektedir. Bu katta belediye başkanının makam odası, özel kalem müdürünün odası, vatandaşların bekleme salonları, 20 metrekarelik bir mutfak ve danışmanlık birimlerinin bulunduğu odalar mevcuttur. Ayrıca toplantı salonları ve kullanılmayan birçok alan da bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

AK Parti'den 'jakuzi' iddialarına yanıtTurgay Akpınar, belediye binası önünde açıklama yaptı

Akpınar, Necati Özkan'ın hangi bölümleri gezerek jakuzi gördüğünü merak ettiğini belirterek, "Belediye binasına çıkın, o iddia edilen jakuziyi bulabilecek misiniz? Kesinlikle bulamayacaksınız. Bu tür iddialarla insanların vicdanını yaralamaya ve algı oluşturmaya çalışmak doğru değil." dedi.

Ayrıca Akpınar, hukuki süreçle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bayram tatili sebebiyle şehir dışında olduğunu ve bu konuda hukuki sürecin değerlendirileceğini ifade etti. Akpınar, "Başkanımızın bu konuyu takip edeceğine ve gerekli adımları atacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Sancaktepe Belediyesi hizmet binası hakkında bilgi

Sancaktepe Belediyesi, çevreye duyarlı ve sıra dışı bir yaklaşımla, Sancaktepeliler için yepyeni bir belediye binasını hizmete sunmuştu. Bu özgün mimariye sahip olan bina ile vatandaşların daha hızlı ve etkili bir şekilde belediye hizmetlerine erişimini temin hedeflenmişti.  kolaylaştırmayı hedefliyor. Belediyenin tüm birimlerini tek bir çatı altında toplandığı binanın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımyla yapılmıştı.

Yeni hizmet binası, daha önce farklı binalarda faaliyet gösteren tüm birim müdürlüklerini aynı çatı altında bir araya getiriyor. Abdurrahmangazi Mahallesi Sevenler Caddesi üzerinde yer alan bu modern yapı, 30.000 metrekarelik kapalı alana ve 78.000 metrekarelik yeşil alana sahip. Bu geniş ve ferah alanlar sayesinde, Sancaktepe halkı belediye hizmetlerine daha rahat ve hızlı bir şekilde erişebilir hale geldi. Selçuklu, Osmanlı ve çağdaş mimari unsurlarını bir araya getiren bu estetik yapı, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Yarışması'nda "En İyi Kamu Hizmet Binası" ödülüne layık görüldü. Ayrıca binada 400 kişilik bir konferans salonu da bulunuyor.

İftar çadırı tartışması

31 Mart yerel seçimlerinde Sancaktepe, 2008'den bu yana AK P tarafından yönetilen Sancaktepe Belediyesi de CHP'ye geçti.  Seçimlerde AK Parti'den aday olan ve %49,88 oy oranıyla 2019'da başkan Şeyma Döğücü, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar aday oldu. 31 Mart'ta CHP adayı Alper Yeğin %50,59 oy alırken, Döğücü %41,46 oyda kaldı.

Seçimin ertesi günü, belediyenin kurduğu Ramazan çadırı açılmadı. İftar çadırının kapanması, çeşitli tepkilere neden oldu. Döğücü, sosyal medya üzerinden iki günlük idari tatil nedeniyle çadırın kapalı olduğunu belirtti.

Sancaktepe Belediye Başkanlığı seçim sonuçları

CHP'nin adayı Alper Yeğin, %50,59 oy oranıyla belediye başkanı seçildi. Yeğin'in aldığı toplam oy sayısı 135.018 oldu. AK Parti'nin adayı, mevcut belediye başkanı Şeyma Döğücü ise %41,46 oy oranıyla ikinci sırada yer aldı ve toplam 110.652 oy aldı. Üçüncü sırada ise YRP'den Cemil Cebir, %3,01 oy oranıyla 8.036 oy alarak yer aldı. 

ZAFER Partisi'nden Mehmet Akif Cenkci %1,60 (4.269 oy), İYİ Parti'den Cemal Doğan %0,77 (2.064 oy), Saadet Partisi'nden Abdülkadir Arslan %0,69 (1.837 oy), HÜDA PAR'dan Mehmet Şimgar %0,37 (981 oy), DEVA Partisi'nden Mutalip Geçer %0,35 (939 oy), MEMLEKET Partisi'nden Adem Kaya %0,26 (707 oy), BTP'den Veli Kaçar %0,20 (545 oy), TKP'den Mustafa Mert Doğan %0,17 (447 oy), DP'den Yakup Yılmaz Şen %0,12 (326 oy), DSP'den İhsan Topcu %0,09 (238 oy), AB PARTİ'den Kerem Tefekli %0,08 (214 oy), ANAP'tan Suzan Öznur Paça %0,05 (138 oy), VP'den Semra Gümrükçü %0,05 (130 oy), MİLLET Partisi'nden Mustafa Karataş %0,03 (92 oy).

Ayrıca bağımsız adaylar Serhat Ata %0,03 (82 oy), Mehmet Özdemir %0,02 (52 oy), Abdulcelil Gülap %0,01 (40 oy), Gökhan Cihangir %0,01 (26 oy), Mustafa Tarık Keskin %0,01 (24 oy) ve Hamit Puhaloğlu %0,00 (9 oy) oy oranı elde etti.

Bakmadan Geçme