• Haberler
  • Emekli
  • AK Parti: Emeklilik sistemini ve 657 sayılı kanunu gözden geçirmemiz lazım

AK Parti: Emeklilik sistemini ve 657 sayılı kanunu gözden geçirmemiz lazım

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Türkiye'nin emeklilik sistemini ve 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası'nı gözden geçirmesi gerektiğini, ayrıca ekonomik hedeflere ulaşılması ve enflasyonun düşürülmesiyle 2025'te ekonomik sıçrama yapılacağını belirtti.

Bartın'da düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" programında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, emeklilik sisteminin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi sonrası sosyal güvenlik sisteminin karmaşık hale geldiğini vurgulayan Demiröz, Türkiye'nin uluslararası standartlarda bir sosyal güvenlik sistemine kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Demiröz, 657 Devlet Memurları Yasası'nda da düzenlemeler yaparak özel sektörü cazip hale getirmek gerektiğini belirtti. "Şu anda 5 milyonu aşan devlet memuru sayısı var ve bu rakam ülkenin bütçesi üzerinde büyük bir yük oluşturuyor," dedi. Devlet memurlarının sayısının azaltılması ve özel sektörün desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Demiröz, bu konuda gerekli adımların atılacağını sözlerine ekledi.

Demiröz, ayrıca Türkiye'nin 2024 sonunda makroekonomik hedeflere ulaşacağını ve 2025'te enflasyonu istenilen seviyelere çekerek, 2026'dan itibaren ülkenin ekonomik olarak sıçrama yapacağını öngördü.

 

Bakmadan Geçme