• Haberler
  • Emekli
  • AK Parti Grup Başkanı'ndan emekli maaşı açıklaması... En düşük emekli aylığı ne olacak?

AK Parti Grup Başkanı'ndan emekli maaşı açıklaması... En düşük emekli aylığı ne olacak?

AK Parti Grup Başkanı Güler, 'En düşük emekli maaşına yönelik çalışma sürüyor, bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacağız. Emekli maaşına yönelik düzenlemenin vergi paketinde yer alacağını öngörüyoruz'' dedi.

AK Parti Grup Başkanı Güler, "En düşük emekli maaşına yönelik çalışma sürüyor, bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacağız. Emekli maaşına yönelik düzenlemenin vergi paketinde yer alacağını öngörüyoruz, vergi paketini yarın Meclis'e sunabiliriz" açıklamasında bulundu.

 Güler, en düşük emekli maaşının bu akşam belli olacağını vurgulayarak, "Bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza sunacağız, yarın Meclis Başkanlığı'na bunu vereceğiz. Bu akşam netleşecek. Şu an rakam söylemem doğru olmaz. Alternatifler var onlara bakıyoruz" dedi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konuya ilişkin olarak en düşük emekli maaşına yönelik yapılacak olan zammı bu akşam Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını belirtti.

Güler sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"Bütçe imkanları nedir, bunun belirlenmesi gerekiyor. Bununla ilgili analizleri topladık, bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza sunacağız, yarın Meclis Başkanlığı'na bunun vereceğiz. Bu akşam netleşecek. Şu an rakam söylemem doğru olmaz. Alternatifler var onlara bakıyoruz."

Milyonlarca emekliyi etkileyecek olan zamla birlikte en düşük emekli aylığının 12-13 bin lira seviyelerine çıkması öngörülüyor.


Elitaş'ın açıklamaları

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli aylığında yeni düzenlemeye ilişkin, "Yarın grup başkanımızdan duyarsınız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bu konuyla ilgili çok ince bir çalışma gerçekleştirdi." ifadelerini kullanmıştı.

Emekli maaşları hangi tarihlerde ödeniyor?

Bağ-Kur ve SSK tek bir kurum altında birleştirilmiş olsa da ödeme günleri, bağlı olunan kuruma göre değişiklik gösteriyor. Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin maaş ödeme günlerini belirlemede emeklilik tahsis numarasının son iki hanesi dikkate alınıyor. Bağ-Kur emeklilerinden, tahsis numarasının son iki hanesi 5, 7 ve 9 olanlar maaşlarını her ayın 25'inde alırken, son iki hanesi 3 ve 1 olanlar her ayın 26'sında maaşlarını alıyor. 4, 6 ve 8 olan Bağ-Kur emeklileri maaşlarını her ayın 27'sinde alırken, tahsis numarasının son iki hanesi 0 ve 2 olanlar maaşlarını her ayın 28'inde alıyor.

SSK emeklileri ise tahsis numaralarının son hanesine göre maaşlarını alıyor. Tahsis numarasının son hanesi 9 olanlar her ayın 17'sinde, 7 olanlar 18'inde, 5 olanlar 19'unda, 3 olanlar 20'sinde ve 1 olanlar her ayın 21'inde maaşlarını alıyor. Tahsis numarasının son hanesi 8 olanlar maaşlarını her ayın 22'sinde, 6 olanlar 23'ünde, 4 olanlar 24'ünde, 2 olanlar 25'inde ve 0 olanlar ise her ayın 26'sında maaşlarını alıyor.

En düşük emekliye ödenen fark yüzde 100'ü aşabilir.

Kök maaşı 6 bin lira olan bir emekliye 10 bin lira maaş verildiği için aradaki fark yüzde 66 oluyor. 6 bin lira kök maaşı olan bir emekliye 13 bin lira maaş verildiğinde, bu fark yüzde 116'ya çıkıyor.

Bakmadan Geçme