• Haberler
  • Emekli
  • AK Parti kurmayları emekli maaşlarını görüşmek için bir araya gelecek

AK Parti kurmayları emekli maaşlarını görüşmek için bir araya gelecek

AK Parti liderleri, en düşük emekli aylıklarını artırmak için stratejik bir toplantı düzenlemeye hazırlanıyor.

 

AK Parti'nin en düşük emekli aylıklarını artırmak için planlanan toplantısı öncesinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler bir araya gelecek.

AK Parti TBMM Grubu, basına kapalı olarak toplandı ve Grup Başkanı Abdullah Güler, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "En düşük emekli maaşlarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı, bu konuda çalışıyor. Bugün akşam veya yarın bir araya gelerek detayları konuşacağız. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve ben katılacağım" dedi.

Güler ayrıca, "Seyyanen zam konusu çok zor, bunun tamamlayıcı bir işlem olduğunu belirtmek gerekir. Her bin TL'lik artışın bütçe üzerindeki etkileri değerlendiriliyor. Asgari ücrete zam ise mümkün değil. Emeklilik sistemini etkileyen asıl faktör, ödenen prim miktarı ve süredir. 2024 bütçemizden yaklaşık 1 trilyon TL'lik bir kaynak emeklilik sistemine aktarılıyor. Bu yükün altından sadece ödeme yaparak değil, aynı zamanda bütçe karşılığını da oluşturarak kalkılabilir" şeklinde konuştu.

Güler, vergi paketinin Meclis kapanmadan önce getirileceğini de vurgulayarak, "Özellikle küresel şirketlerin etkilendiği bir dizi maddeyi içeren vergi paketini getireceğiz. Bu maddeler, küresel şirketlerin merkezi olan ülkeler tarafından uygulanan kuralı yansıtıyor" dedi.

 

Bakmadan Geçme