• Haberler
  • Aktüel
  • AK Parti kurucularından Bülent Arınç et fiyatlarından dert yandı

AK Parti kurucularından Bülent Arınç et fiyatlarından dert yandı

Bülent Arınç, Türkiye'deki ekonomik zorlukları ve siyasi reform ihtiyacını vurgulayarak market alışverişindeki fiyat artışlarına dikkat çekti.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye'deki ekonomik durum hakkında endişelerini dile getirdiği bir açıklamada, market alışverişindeki fiyat artışlarının etkilerine dikkat çekti. Arınç, bir sene öncesine göre market alışverişinin maliyetinin büyük ölçüde arttığını belirterek, özellikle bir sene önce 70 liraya doldurdukları poşetin şimdi 170 liraya mal olduğunu söyledi. Et fiyatlarındaki belirgin artışı da vurgulayan Arınç, bu durumun tüketiciler üzerindeki yükünü ve alım gücünün azalmasının neden olduğu ekonomik zorlukları anlattı. Arınç, "Eşimle beraber markete gidiyorum. Diyelim ki bir sene evvel 70 liraya aldığım, doldurduğum poşeti şimdi 170 liraya dolduramıyorum. Et fiyatı almış başını gitmiş." dedi.

Arınç, Türkiye'deki siyasi yapının ve yönetim biçiminin eleştirilerine de yer verdi. Cumhurbaşkanlığı makamı ile partinin genel başkanlığı makamlarının ayrılması gerektiğini savundu. Bu durumun, hem siyasi yapıyı daha sağlıklı bir yönetim modeline taşıyacağını hem de seçmen nezdinde olumlu bir algı yaratacağını ifade etti. Arınç, "Nihai kanaatim şudur. Cumhurbaşkanlığı makamı ile Genel Başkanlık makamı birbirinden ayrılmalı. Bunu ilan ettiği gün bile, 5 puan koyarız üstüne." ifadesini kullandı.

 

Bakmadan Geçme