• Haberler
  • Memur
  • AK Parti mülakat sözünü unuttu: Yüz binlerce öğretmen adayı tepkili

AK Parti mülakat sözünü unuttu: Yüz binlerce öğretmen adayı tepkili

Öğretmen adayları, AK Parti iktidarının, 2023 genel seçimleri öncesinde kamuda mülakatın kaldırılacağına yönelik verdiği sözü unuttuğunu ifade ediyor

Öğretmen adayları, AK Parti iktidarının, 2023 genel seçimleri öncesinde kamuda mülakatın kaldırılacağına yönelik verdiği sözü unuttuğunu ifade ediyor. Öğretmen atama takviminin belirsizliği devam ederken, öğretmenler, yaşanan belirsizlik nedeniyle mağdur olduklarını ve en az 68 bin atama talebinde ısrarcı olduklarını dile getiriyor.

Birgün gazetesinden Deniz Güngör'ün haberine göre, ülke genelinde yaklaşık 1 milyon atama bekleyen öğretmen ve 112 bini aşkın açık bulunuyor. Özellikle özel eğitim öğretmenliği, sınıf öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği ve rehberlik gibi alanlarda açık bulunurken, öğretmenler ekonomik kriz nedeniyle geçimlerini sağlamak için sözleşmeli öğretmenliğe başvuruyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre, öğretmen yetiştirme ve istihdamdaki plansızlık nedeniyle 2023 yılında sözleşmeli öğretmen atamalarının yalnızca yüzde 27'si gerçekleşti.

Atama bekleyen öğretmenler, AK Parti'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 genel seçim öncesinde verdiği "Mülakatları kaldıracağız" sözünü hatırlatıyor. Ancak sözlerin tutulmadığını belirten öğretmenler, yaşanan belirsizlik nedeniyle mağdur olduklarını ve atanma umuduyla beklediklerini ifade ediyor.

Ataması yapılmayan öğretmenler arasında yer alan bir sınıf öğretmeni, KPSS sınavında ilk 500 içerisinde olduğunu belirterek, son 10 yılda bu puanla kesinlikle atanabileceğini ancak mülakat nedeniyle atanıp atanamayacağının belirsiz olduğunu dile getiriyor. Mülakatta şans faktörünün bulunduğunu söyleyen öğretmen, farklı şehirlerde yapılan mülakatların sonuçlarının da farklılık gösterebileceğini vurguluyor.

Öğretmenler, atanma umuduyla geçirdikleri süreçte mağdur olduklarını ve öğrencilerinden uzak kalmak zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Emekli sayısı kadar atama yapılacak" sözünü hatırlatan öğretmenler, neden şu anda böyle bir politika izlendiğini sorguluyor.

Öğretmenler, atanma beklentisiyle yaşadıkları belirsizlik nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını ve atama haberini beklemekten başka çarelerinin kalmadığını dile getiriyor.

Bakmadan Geçme