• Haberler
  • Aktüel
  • Akaryakıtta 50 TL endişesi: petrol fiyatları yükselişte

Akaryakıtta 50 TL endişesi: petrol fiyatları yükselişte

Uzmanlar, petrol fiyatlarının ani bir yükselişle 100 dolara ulaşabileceğini ve akaryakıt fiyatlarının Türkiye'de 50 TL'yi bulabileceğini öngörüyor.

Ekim ayında petrol piyasalarında yaşanan durgun seyir, “ani bir yükseliş kapıda mı?” sorusunu gündeme taşıdı. Orta Doğu’daki jeopolitik riskler ve arz endişeleri, petrol fiyatlarının 100 dolara ulaşabileceği ihtimalini güçlendirdi. Uzmanlar, petrol fiyatlarında yaşanacak olası bir sıçramanın Türkiye’de akaryakıt fiyatlarını 50 TL’ye kadar çıkarabileceği konusunda uyarıyor.

Geçtiğimiz hafta 79 dolar seviyelerinde seyreden petrol fiyatları, İsrail ile İran arasında yaşanacak bir çatışma veya Hürmüz Boğazı'ndaki olası bir krizle hızla yükselebilir. Petrol fiyatlarının bu artışı, Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarını ciddi şekilde etkileyecek. Bununla birlikte, yükselen petrol maliyetlerinin sadece akaryakıt fiyatlarını değil, aynı zamanda gıda ve diğer ürün fiyatlarını da artıracağı belirtiliyor.

Analistlere göre, petrol fiyatları 100 doları geçerse Türkiye’de pompa fiyatları hızla artacak ve ekonomik dengeler üzerinde büyük bir baskı oluşturacak. Benzin istasyonlarında beklenen fiyat artışları, genel enflasyon oranlarını da olumsuz etkileyebilir.

Bakmadan Geçme